zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Eerste paal voor Het Buytenhuis

De palen voor de werk- en lunchplek Het Buytenhuis zitten in de grond! Onze zorggast John de Looper heeft afgelopen vrijdag de eerste paal geslagen. John was de eerste zorggast die in 2004 bij ons kwam werken. Hij vond het een hele eer om deze klus te mogen klaren en wilde graag bij alle palen helpen. Onze zorggasten zullen straks ook onder andere meewerken bij de aanleg van de riolering. Voor de afbouw en inrichting van het Buytenhuis hebben we handige vrijwilligers nodig. Heeft u zin in om in het bouwteam van Het Buytenhuis mee te doen, mail naar jolanda van der Ent, via joolvanderent@debuytenhof.nl of bel naar 06-38051090.

Stacks Image 5910
Wij verzorgen op maat gemaakte duurzame kerstgeschenken, neem contact op voor meer informatie.Stacks Image 60
Agenda

Donderdag 15 november
Verhalenhuis


Vrijdag 16 november
Boeren pannenkoeken & poffertjesmiddag


Woensdag 28 november
Kruidnoten bakken voor kids


Zaterdag 15 december
Wintermarkt
Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Boeren pannenkoeken & poffertjes middag


Vrijdag 16 november is het boeren pannenkoeken& poffertjesmiddag op de boerderij! U bent van harte welkom om een heerlijke pannenkoek of portie poffertjes te komen eten. Dat wordt smullen geblazen. Kosten zijn 5.50 voor een pannenkoek of poffertjes met een flesje sap. Van 13.00 - 15.30 uur.

Reserveren verplicht via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. Graag reserveren van 13.00 - 14.30 of vanaf 14.30 uur.Donderdag 15 nov: Verhalenhuis met verhalenverteller Jacqueline Sterenborg


Tijdens het Verhalenhuis van donderdag 15 november vertelt Jacqueline Sterenborg het sprookje van “Het Geheim van de Keel van de Nachtegaal“. Peter Verhelst bewerkte het bekende sprookje van H.C. Andersen tot een muzikale en poëtische tekst. Jacqueline vond deze bijzondere bewerking op een rommelmarkt en was meteen verkocht. Jacqueline Sterenborg is stemacteur en verhalenverteller. Zo’n 20 jaar heeft ze literaire-, jeugd- en studieboeken ingesproken. Tijdens haar werk bij de bibliotheek Albrandswaard heeft ze de mooiste verhalen mogen vertellen aan kinderen en volwassenen. Sinds twee jaar is ze verhalenverteller bij Museum Rotterdam. Het Verhalenhuis start met een diner en voor het toetje vertelt Jaqueline haar verhaal. Enthousiast geworden? Kaarten zijn te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/ . De prijs is € 20,= voor een hoofdgerecht, een dessert, twee drankjes, een kopje koffie/thee én een mooi verhaal! De avond start om 18.30 uur in de Buytenhof.

Het Verhalenhuis Albrandswaard is een initiatief van het Gemeenschapsfonds Albrandswaard in samenwerking met De Buytenhof. Het Gemeenschapsfonds is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het bereiden van het diner. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via joolvanderent@debuytenhof.nl.


NSGK Collectie voor werkkleding zorggasten


Van 12 tot en met 17 november is er de landelijke collecte voor de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind. De helft van de collecte in de gemeente Albrandswaard is bestemd voor de aanschaf van werkkleding voor onze zorggasten. Ook in de Theeschenkerij en onze Boerderijwinkel staat er een bus. We bevelen uw deze collecte van harte aan!


Workshop kruidnoten bakken voor kids


Woensdagmiddag 28 november zijn kids van harte welkom op de boerderij voor een workshop kruidnoten bakken! Ze helpen met het mixen van het deeg en afbakken in de oven in de keuken van de Buytenhof en krijgen een lekkere warme chocolademelk.
Natuurlijk krijgen de kinderen de kruidnoten mee naar huis.
De workshop start om 15.30 uur. De workshop van 14.00 uur is al vol geboekt.
Kosten 8,95 per kind
Kinderen onder de 4 jaar met begeleiding

Reserveren verplicht via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl


Kinderen uit de Stad bezoeken Buytenhof


Veel kinderen in Rotterdam komen nooit de stad uit. Ze hebben nog nooit een stal bezocht of hebben appels zien groeien aan een boom. Samen met het natuurreisbureau ‘De Stad uit’ organiseren we daarom voor schoolklassen natuurreizen naar De Buytenhof. Uit onderzoek is gebleken dat jonge kinderen, die in aanraking komen met gezond voedsel, later minder kans hebben op obesitas en diabetes type 2. Op de Buytenhof hebben ze zelf appelmoes gemaakt, appelsap geperst en met kookboekenschrijfster en onkruiddeskundige Caroline Zeevat hun boterham belegd met bloemen en wilde planten. Het was mooi om te zien hoe kinderen een boterham met klaver en madeliefjes opeten. Ze staan open voor een voedselexperiment. Vrijwilligers Ben en Ruud vertelden in de stal het verhaal van de kringloop van de natuur. Nu weten kinderen dat poep of gedroogde mest heel belangrijk is voor de voedselketen. Poep is het goud van de boerderij. In de kruidentuin mochten kinderen, nadat ze pepermunt, drop, ui, cola, citroen en lavendelolie hadden geroken en geproefd, op zoek naar kruiden die ruiken en smaken naar deze producten. “Eigenlijk is dit veel leuker dan de Efteling”, zei één van de kinderen. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen!


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland