zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Eerste paal voor Het Buytenhuis

De palen voor de werk- en lunchplek Het Buytenhuis zitten in de grond! Onze zorggast John de Looper heeft afgelopen vrijdag de eerste paal geslagen. John was de eerste zorggast die in 2004 bij ons kwam werken. Hij vond het een hele eer om deze klus te mogen klaren en wilde graag bij alle palen helpen. Onze zorggasten zullen straks ook onder andere meewerken bij de aanleg van de riolering. Voor de afbouw en inrichting van het Buytenhuis hebben we handige vrijwilligers nodig. Heeft u zin in om in het bouwteam van Het Buytenhuis mee te doen, mail naar jolanda van der Ent, via joolvanderent@debuytenhof.nl of bel naar 06-38051090.

Stacks Image 5910
Bestel nu uw duurzame kerstgeschenkenStacks Image 60
Agenda


14 december

11. 00 - 17. 00 uur
Wintermarkt


20 december
19.30 uur
Kerstspel

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Wintermarkt 14 december


Op zaterdag 14 december van 11-17 uur hebben we Wintermarkt in de schuur op de Buytenhof. U kunt uw kerstboodschappen doen, duurzame cadeaus met een mooi maatschappelijk verhaal kopen en er zijn leuke activiteiten voor jong & oud.


Er worden door de zorg gemaakte kerststukken van natuurlijke materialen verkocht, er zijn workshops kerststukjes en appelsap maken voor kids en verhalenvertelster Jacqueline Sterenborg vertelt winterse verhalen voor jong én oud. U bent van harte welkom om gezellig langs te komen!


Praktische informatie:
- Parkeren is niet mogelijk op het erf, enkel op de parkeerplaats of aan de dijk
- Niet alle kramen hebben een pin dus neem contant geld mee
- Het kan best koud zijn, dus kleed u goed warm aan


De meest actuele informatie over onze activiteiten vindt u op onze website, facebookpagina en instagram


P.s. we hebben geen plek meer voor nieuwe standsKerstspel op 20 decemberVrijdag 20 december spelen onze zorggasten een vernieuwde versie van het Kerstspel op het boerenerf. In het nieuwe spel over de geboorte van het kindje zijn er grappige situaties en kunt u genieten van acteertalenten van onze zorggasten. Ook is er een Buytenhofkoor dat de samenzang zal ondersteunen.


Het donkere boerenerf vormt een schitterend decor voor het Kerstspel. Een vuurtje en fakkels zorgen voor warmte en licht. Bij slecht weer vindt het spel plaats onder de overkapping achter de grote schuur van De Buytenhof. Wel is het belangrijk, dat u zich goed warm kleedt.

Het begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Na afloop van het Kerstspel bieden we u in de Theeschenkerij een warm drankje aan. De toegang is gratis. We zien er naar uit om samen met u Kerst te vieren!


Duurzame geschenken in de maak


Onze zorggasten zijn in het Buytenhuis gestart met het bakken van koekjes, het schillen van stoofperen en het maken van liters jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende duurzame geschenken voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. De pakketten zijn flexibel samen te stellen, u kiest zelf of u er bijvoorbeeld ook een flesje wijn, een advocaatje of een heerlijke Opstroopwafel in wilt.


U kunt ook kiezen om middels het geschenk diverse zorginstellingen te steunen, dan kiest u bijvoorbeeld voor de beschilderde sapflessen door de zorggasten van Atelier Juffrouw Janssen, voor lekkernijen van de Bakkerswerkplaats en koekjes van de Koekfabriek.
Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 010 3122850


Zelfpluk afgelopen


Wij hopen dat jullie genoten én gesmuld hebben van de zelfpluk! We zagen vele zelfplukfoto's en heerlijke appeltaarten voorbij komen op social media. Iedereen bedankt en tot ziens.

Komende zaterdag 2 november is de keuken van de theeschenkerij gesloten ivm ons jaarlijkse oogstfeest voor zorggasten en vrijwilligers. Heerlijke huisgemaakte taarten en cakes van de stolp en een goede koffie of kop thee zijn uiteraard wel verkrijgbaar!


Kanjers van zorggasten


Onze zorgasten zijn onmisbaar in het hele proces op de boerderij. Het werk wisselt regelmatig, van het inpakken van duurzame kerstgeschenken tot het binnenhalen van de oogst of het bakken van taarten in de keuken van onze theeschenkerij.


Onze zorgboerderij is een veilige plek waar iedereen vanuit zijn eigen kunnen een steentje kan bijdragen ❤️Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland