zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Geen zelfpluk aardbeien!

In tegenstelling tot eerdere berichten is er aanstaande zaterdag geen zelfpluk van de aardbeien. Helaas hebben we dit besluit moeten nemen, omdat er te weinig aardbeien zijn en we u niet willen teleurstellen. De weersomstandigheden in het najaar van 2015 en in het voorjaar waren zo slecht dat de planten niet goed in ontwikkeling zijn gekomen. De natuur laat zich helaas niet dwingen! Als het mooie weer van dit ogenblik zich doorzet, kunnen we misschien het veld zo nu en dan kort openen. We houden u op de hoogte via de website. We hopen op uw begrip.


Stacks Image 5910
Begin je vrije zaterdag met een lekker boerenontbijt op De Buytenhof!

.


Stacks Image 60
Agenda

Donderdag 22 februari:
Verhalenhuis over "Het Englandspiel"


Zaterdag 10 maart:
Workshop appelboom enten


Zaterdag 17 maart:
Workshop appelboom enten

Donderdag 22 maart:
Verhalenhuis over De Buytenhof

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Donderdag 22 februari: Verhalenhuis over "Het Englandspiel"

Donderdag 22 februari start het Gemeenschapsfonds een nieuw initiatief op De Buytenhof: 'Het Verhalenhuis Albrandswaard". Tijdens het Verhalenhuis, dat plaats vindt in de Theeschenkerij, eten we met elkaar en luisteren we vervolgens naar het verhaal over een boeiend thema. Dat kan bijvoorbeeld gaan over kunst, een reisverslag, een bijzondere belevenis, literatuur, gezondheid, achtergronden bij het nieuws etc. Dit jaar vinden er tien Verhalenhuizen plaats, eenmaal per maand op de donderdagavond. Donderdag 22 februari opent Jaap Kooimans het Verhalenhuis met het verhaal over "Het Englandspiel". Het gaat over een spionage affaire uit de Tweede Wereldoorlog, die aan honderden verzetsstrijders het leven kostte. De avond begint om 18.30 uur met een diner en na de koffie en thee start het verhaal. De kosten zijn 20 euro p.p. inclusief het diner, koffie, thee en twee extra drankjes. De kaarten zijn te koop bij De Buytenhof of bij boekhandel Het Witte Huis. Donderdag 22 maart vertelt Ad Visser, eigenaar van zorgboerderij De Buytenhof, het verhaal van De Buytenhof.

Tot aan de zomervakantie is het programma al ingevuld. Het Gemeenschapsfonds is nog op zoek naar mensen die een verhaal willen vertellen en/of deel willen nemen aan de programmacommissie. Zij kunnen zich aanmelden via e-mail gemeenschapsfonds@gmail.com.


Vlecht mee aan wilgentenen kapel!

Zaterdag 3 maart willen we onder begeleiding van wilgentenenvlechtster Ineke Visser een wilgentenenkapel vlechten in het veld achter de Theeschenkerij. We zijn op zoek naar vijf mensen die het leuk vinden om mee te helpen. In de kapel worden vier canvasschilderijen van kunstenaar, theoloog en filosoof Otto de Bruine geplaatst. Tijdens het 10 jarig bestaan van De Buytenhof heeft zijn canvaskapel in het veld gestaan. In de kapel werden onder andere lezingen gehouden over het thema duurzaamheid en op zondag hagepreken. Otto noemt een kapel een souvenir van God. Het is een plek om inspiratie op te doen, om te bezinnen en om het leven even op een andere manier te bekijken. “Het woord kapel komt van het woord ‘kappa’, wat mantel betekent’, vertelde Otto destijds. ‘Een kapel is een plek waar je iets om je heen hebt. Zo zou je ook De Buytenhof een plek kunnen noemen waar je ‘iets’ om je heen hebt.”

Nu willen we graag een blijvende kapel van natuurlijk materiaal bouwen op De Buytenhof. Wilgentenen zijn hier zeer geschikt voor. Als ze in de grond worden gestoken blijven ze groeien en kunnen we ze buigen in de gewenste vorm. De vier doeken, die straks in de wilgentenen kapel worden geplaatst, symboliseren de thuiskomst van de verloren zoon, stilte en gebed, de aarde en arbeid en de Tora, de levenswoorden van God. In het midden komt de tafel der ontmoeting. Vindt u het leuk om mee te helpen, dan kunt u contact opnemen met joolvanderent@debuytenhof.nl.Het Buytenhuis geopend!

‘Kom Binnen, kom in ons gebouw, kom binnen’, zong zorggast Ingrid afgelopen vrijdag in het halletje van Het Buytenhuis. Dit prachtige houten gebouw is de nieuwe werk- en lunchplek voor zorggasten en vrijwilligers van zorgboerderij De Buytenhof. Ingrid kwam als verrassing te voorschijn nadat burgemeester Hans Wagner samen met de zorggasten de strobalen, die de opening van het halletje barricadeerden, hadden weggetrokken. Vervolgens liepen Arjan en Sascha met naambord van Het Buytenhuis naar buiten. Het was een spectaculaire openingshandeling van het Buytenhuis. Ingrid had zelf de tekst geschreven op het lied ‘Binnen’ van Marco Borsato. Ze was super trots en kreeg een daverend applaus. Vervolgens stapten ruim 100 gasten binnen. Burgemeester Wagner toastte met de gasten op het Buytenhuis, dat hij in alle opzichten een bijzonder multifunctioneel gebouw noemde.

Het Buytenhuis is duurzaam gebouwd met andere andere 900 strobalen van eigen land, hout van meerpalen uit de Rotterdamse haven, kozijnen uit het Hulstkampgebouw en stenen uit de showroom van een bakstenen fabriek. Bijna alle materialen zijn afbreekbaar of herbruikbaar zonder het milieu te belasten. Veel herbruikbaar materiaal heeft De Buytenhof gekregen van bedrijven of mochten ze slopen uit een kantoorpand. Op 4 december 2015 ging de eerste paal de grond en eind 2017 is het Buytenhuis in gebruik genomen door de zorggasten. De inrichting van het gebouw is bekostigd vanuit giften uit de Albrandswaardse gemeenschap en de regio. Naast aannemer firma De Bruijn & Zn, die voor het houten casco zorgde, hebben 35 vrijwilligers gewerkt aan de afbouw van het gebouw. De regel tijdens de bouw was: professionals waar nodig en vrijwilligers waar het kan.

“Waar ik enorm trots op ben”, vertelt burgemeester Hans Wagner tijdens de opening, “is dat zoveel inwoners van onze gemeente vrijwilligerswerk doen. Zij doen hun werk in alle bescheidenheid, onopvallend en onzichtbaar, maar hier is hun werk zichtbaar voor iedereen.” Ook vond hij het heel bijzonder, dat de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers rond de 70 jaar ligt.


Workshops 'Ent je eigen appelboom'

Zaterdag 10, 17, 24, 31 maart organiseren we de workshop 'Ent je eigen appelboom' van 10.00 tot 12.30 uur in de houtwerkplaats van De Buytenhof. De workshop wordt gegeven door onze vrijwilliger Ben Wiechmann. Ben leert u de techniek van het enten. Eerst gaat u onder zijn begeleiding oefenen en na de pauze ent u uw eigen appel- of perenlboompje van onderstammen en takken uit de boomgaard. Na afloop neemt u uw appelboompje mee naar huis. Met deze ent techniek voor fruitbomen kunt ook bijvoorbeeld rozen enten.

Ben snoeit al een aantal jaren samen met een groep trouwe vrijwilligers onze boomgaard. Hij heeft zich verdiept in verschillende ent technieken en heeft les gekregen van Adrie, die vroeger de boomgaarden van De Buytenhof verzorgde. Ben vindt het erg leuk om zijn kennis op dit gebied met u te delen. En het is natuurlijk bijzonder als er straks een Buytenhof appelboom in uw tuin groeit!

Wilt u meedoen stuur dan een mailtje naar Joolvanderent@debuytenhof.nl. Voor vrijwilligers van De Buytenhof is deelname aan de worskhop gratis. Andere deelnemers betalen 10 euro inclusief koffie, thee en iets lekkers.

Agrotechnologie studenten bezoeken Buytenhof


Onlangs hebben 45 eerstejaarsstudenten van de studie Agrotechnologie van de Wageningen Universiteit De Buytenhof bezocht. Tijdens hun studie ligt de nadruk vooral op het gebruik en ontwikkeling van machines in de landbouw. Hun docent wilde de studenten aan het begin van hun studie een voorbeeld laten zien van een bedrijf waar het niet alleen draait om machines. Sterker nog De Buytenhof functioneert met de hulp van ruim 100 vrijwilligers. Dit betekent dat er heel veel handwerk wordt verricht op de boerderij. Natuurlijk is de Buytenhof geen gewoon landbouwbedrijf maar een sociale boerenzorg onderneming. De studenten vonden het heel interessant. De bijeenkomst vond plaats op de zolder van het nieuwe Buytenhuis. Wilt u deze mooie ruimte huren voor uw bijeenkomst of vergadering, mail dan naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of bel naar Lineke via tel.06 461 32 882

Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland