zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Zwaneneieren uitgekomen!

De zwaneneieren, die werden uitgebroed op ons historische laantje, zijn uitgekomen. De familiezwaan is uitgebreid met drie lichtgrijze kuikens. Helaas zijn ze al regelmatig op pad met vader en moeder zwaan, zodat u ze niet vaak zult ontmoeten op het laantje van De Buytenhof. Op de foto kunt u zien hoe schattig een 'lelijk eendje' is.

Stacks Image 5910
Kom appels plukken op De Buytenhof!

.


Stacks Image 60
Agenda
September, oktober:
Zelfpluk Elstar, Jonagold en Goudreinet appels

Za 28 oktober:
Italiaanse wild kookworkshop

Do 19 oktober: workshop wilgentenen vlechten voor volwassenen en kids


Za 21 oktober:
Pompoenmarkt

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zaterdag 21 oktober: Pompoenworkshops

Zaterdag 21 oktober staat De Buytenhof in het teken van de pompoen. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen volwassenen en kinderen meedoen aan een workshop Pompoen versieren onder leiding van Jolanda van Es. U maakt een prachtig herfststuk voor op de (tuin)tafel. Al het materiaal dat in deze workshop wordt gebruikt groeit op de boerderij. De kosten voor de workshop zijn € 7,50 en u hoeft zich niet van te voren op te geven. Ineke Visser geeft een workshop pompoen vilten. Met wol kunnen kinderen en volwassenen een prachtige pompoen maken. Verder zijn er natuurlijk pompoenen te koop en kunnen bezoekers allerlei pompoengerechten proeven en kopen.

De pompoen is familie van komkommer en meloen. Ze zijn heel gezond en toepasbaar in zowel zoete als hartige gerechten. Zo kunt u een pompoen verwerken in pannenkoeken, cake, jam en chutneys, soepen en stoofschotels. In de Theeschenkerij staan er ook allerlei pompoen lekkernijen op de kaart.


Zelfpuk Elstar, Jonagold en Goudreinet appels

U kunt in de boomgaarden van De Buytenhof zelf Elstar, Goudreinetten en Jonagold appels plukken zolang de voorraad strekt. De Jonagold en Elstar appels zijn geschikt als handappel, maar kunnen ook worden gebruikt voor de appeltaart. De Goudreinet is een typische moesappel. Heerlijk voor de appelmoes of appeltaart.

Zaterdag bent u tussen 9.00 en 17.00 uur welkom om te komen plukken, dinsdag van 12.00 tot en met 17.00 uur en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt bij het karretje in de boomgaard of bij de Boerderijwinkel een mand halen en na de pluk rekent u de oogst af. De appels kosten 1.25 euro per kilo.

Zaterdag 28 oktober: Italiaanse wild kookworkshop

Onze vrijwilligers Aglaia en Gianluca organiseren zaterdag 28 oktober een Italiaanse wild kookworkshop. U leert van Aglaia en Gianluca heerlijke Italiaanse gerechten koken met zoveel mogelijk producten van De Buytenhof. Zo koken we met eerlijke lokale producten, die weinig voedselkilometers hebben afgelegd. Dit is goed voor ons milieu. De avond begint om 18.30 en eindigt rond 23.30 uur als alles is opgegeten en opgeruimd. U kookt zoveel mogelijk met producten van De Buytenhof. De kosten zijn 48,50 euro per persoon inclusief koffie, wijn en een driegangenmenu. Wilt u meedoen, stuur dan snel een mailtje naar aglaia@lexiverb.com of bel Aglaia tel. 06-38547290.

Donderdag 19 oktober: Wilgentenen vlechten voor kids en volwassenen

Donderdag 19 oktober organiseren we in de herfstvakantie een workshop wilgentenen vlechten voor volwassenen en kinderen onder leiding van Ineke Visser. Van 11.00 tot 13.00 uur kunt u een vogelvoerhouder, een nestbal waaruit vogels wol plukken voor hun nestje of een vogelhuisje vlechten. De kosten voor het vogelhuisje zijn 17.50 en voor een nestbal of een vogelvoerhouder volwassenen 10.00 inclusief koffie, thee, appelsap en Buytenhofkoek.

Ineke heeft in Amerstol haar eigen griend. De wilgen staan in deze griend dicht bij elkaar, zodat er lange en dunne takken aan de bomen groeien. Van deze takken maakt ze onder andere prachtige ambachtelijke manden, broedkorven voor eenden en dierenfiguren. Tijdens de workshop leert ze u de kunst van het wilgentenen vlechten. U kunt zich voor deze workshops aanmelden via email joolvanderent@debuytenhof.nl.


Zeldzame wilde plant gespot

Plantkundigen hebben in de natuurvriendelijke oever van De Buytenhof een zeldzame eenjarige plant met de naam de Stijve Wolfsmelk ontdekt. Deze plant staat op de Nederlandse Rode lijst van planten en is wettelijk beschermd. Niels vertelt: “De Stijve Wolfsmelk, die we op De Buytenhof hebben gevonden is zo’n bijzondere plant dat hij is opgenomen in het herbarium van het Natuurhistorisch museum Rotterdam. Deze plant komt nog nauwelijks voor in Nederland. Het is een pionier die houdt van verstoorde gronden. Het kan zijn dat het zaad van deze plant al op de Buytenhof aanwezig was en door de aanleg van de natuurvriendelijke oever aan de oppervlakte is gekomen.” Ongeveer anderhalf jaar geleden is de sloot langs de Oudeweg verbreed en de vegetatie van de oever is onlangs onderzocht door Niels. De oever is 120 meter lang en daarin heeft hij 54 verschillende planten gevonden, waaronder de bijzondere Platte Rus en het Groot Blaasjes kruid. Dit kruid is een vleesetende plant met gele bloemetjes en ronde blazen. De blazen drijven op het water en als iets het blaasje aanraakt springt deze open en zuigt het water met eventuele insecten naar binnen. De blaas sluit zich en de insect wordt binnen twee uur verteerd. Natuurlijk zijn we heel trots op deze geweldige ontdekkingen. Niels blijft de vegetatie op de oever volgen. We houden u op de hoogte over zijn bevindingen.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren

Theeschenkerij ' De smaak van Buyten'
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Els van der Eijk
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland