zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

De aardbeien zijn helaas op!


Vandaag, woensdag 27 juni, zijn alle aardbeien geplukt! Het veld is helemaal leeg. Eind augustus verwachten we dat de Delcorf appel rijp zijn. Dan bent u van harte welkom om appels te komen plukken.

Kinderen kunnen op het ogenblik veldbloemen plukken in het veld achter de Theeschenkerij. De boer heeft daar een prachtig slingerpad gemaaid, waar u samen met kids een wandeling kunt maken en bloemen kunt plukken. In de boerderij haalt u een schaartje en betaalt u de bos bloemen.Stacks Image 5910
In het hoogseizoen serveren wij de high tea alleen om 11.00 en 14.30 uur

.


Stacks Image 60
Agenda


Zaterdag 18 augustus
Appelzelfpluk


Maandag 27 augustus:
Start pluk door vrijwilligers


Zaterdag 11 september:
foto-ontmoeting "Fotografeer de oogst van De Buytenhof"

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zaterdag 18 augustus appel zelfpluk


Zaterdag 18 augustus hebben wij appel zelpluk op de boerderij. U bent van harte welkom van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het is mogelijk om te pinnen. Zaterdag kunt u het ras Delcorf zelf plukken. Delcorf appels zijn fris en zoet tegelijk. Heerlijk om te verwerken tot appelmoes, appeltaart of om zo uit de hand te eten. Nieuwe zelfplukdagen communiceren wij via onze website en onze facebookpagina.

Hoe het werkt:
1. U haalt een mandje in de boomgaard
2. U plukt appels
3. U rekent uw geplukte appels op gewicht af in de boomgaard
4. SmullenVrijwilligers gezocht voor de pluk


De appels en peren rijpen snel door het warme weer. Elk jaar halen wij de oogst binnen met een grote en gezellige groep vrijwilligers. Naast de zelfpluk, waar u voor eigen gebruik uw appels kunt plukken, kent de Buytenhof dus ook de appel- en perenpluk door vrijwilligers. De start van de oogst begint op maandag 27 augustus en loopt door tot ongeveer begin oktober. Lijkt het u leuk om in ontspannen sfeer mee te helpen met plukken en kunt u een of meerdere dagdelen helpen? Aanmelden of meer informatie
via e-mail Wiardvisser@hotmail.com. Natuurlijk zorgt De Buytenhof voor koffie, thee en een lunch.Vier uw feest op de boerderijHet Buytenhuis is op zaterdagen te huur voor familiefeesten zoals bijvoorbeeld babyshowers, jubilea, verjaardagen en familiereünies. In het najaar hebben we al reserveringen staan, wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Er zijn diverse boerenarrangementen voor onder andere drank, taart, hapjes en lunchgerechten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.


Koop verantwoord vlees voor de BBQ

Op zomerse barbecue avonden wilt u natuurlijk goed vlees. In de Boerderijwinkel hebben we op dit moment volop hamburgers, karbonaden en biefstuk in de koeling. Allemaal van onze runderen en Mangalitza varkens. Zij hebben zoveel mogelijk voer van ons eigen land gekregen en lopen een groot deel van het jaar buiten. In de Boerderijwinkel kunt u onder andere brood kopen van de Bakkerswinkel Katendrecht en diverse groenten voor het maken van een frisse salade. Met een chutney of cranberry uienrelish van de boerderij maakt u de BBQ helemaal af!


Zaterdag 1 september: Foto-ontmoeting "De oogst van De Buytenhof"

Veel mensen hebben fotografie als hobby. Het leek ons daarom een goed idee om u, als hobby fotograaf, uit te nodigen om met andere amateurfotografen foto’s te maken op de boerderij rondom het thema “De oogst van De Buytenhof". De oogst van boerderij is veelzijdig. Natuurlijk is er een fruit, aardappel, groente en bloemenoogst, maar er is ook een grote ‘sociale oogst’. We dagen u uit om prachtige platen te schieten op onze fotogenieke boerderij.

De eerste foto-ontmoeting vindt plaats zaterdag 1 september van 10.00 tot ongeveer 14.00 uur. Leden van de fotoclub’80 zijn aanwezig om het thema in te leiden en u eventueel adviezen te geven. Natuurlijk start de ontmoeting met koffie, thee en Buytenhof taart en lunchen we met elkaar zodat u uw foto’s en ervaringen met elkaar kunt delen. De kosten zijn 25 euro per persoon. U kunt zich aanmelden voor de foto-ontmoeting via joolvanderent@debuytenhof.nl. We sturen u dan verdere informatie toe.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland