zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

De aardbeien zijn helaas op!


Vandaag, woensdag 27 juni, zijn alle aardbeien geplukt! Het veld is helemaal leeg. Eind augustus verwachten we dat de Delcorf appel rijp zijn. Dan bent u van harte welkom om appels te komen plukken.

Kinderen kunnen op het ogenblik veldbloemen plukken in het veld achter de Theeschenkerij. De boer heeft daar een prachtig slingerpad gemaaid, waar u samen met kids een wandeling kunt maken en bloemen kunt plukken. In de boerderij haalt u een schaartje en betaalt u de bos bloemen.Stacks Image 5910
Helaas zijn de aardbeien helemaal op! De zelfpluk is afgelopen. Dank voor uw komst!

.


Stacks Image 60
Agenda

Maandag 27 augustus:
Start pluk door vrijwilligers


Eind augustus:
Zelfpluk Delkorf appels
Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Helpt u ons mee met de pluk?


De appels en peren rijpen snel door het warme weer. Elk jaar halen wij de oogst binnen met een grote en gezellige groep vrijwilligers. Naast de zelfpluk, waar u voor eigen gebruik uw appels kunt plukken, kent de Buytenhof dus ook de appel- en perenpluk door vrijwilligers. De start van de oogst begint op maandag 27 augustus en loopt door tot ongeveer begin oktober. Lijkt het u leuk om in ontspannen sfeer mee te helpen met plukken en kunt u een of meerdere dagdelen helpen? Aanmelden of meer informatie
via e-mail Wiardvisser@hotmail.com. Natuurlijk zorgt De Buytenhof voor koffie, thee en een lunch.De aardbeien zijn helaas op!


Vandaag, woensdag 27 juni, zijn alle aardbeien geplukt! Het veld is helemaal leeg. Eind augustus verwachten we dat de Delcorf appel rijp zijn. Dan bent u van harte welkom om appels te komen plukken.

Kinderen kunnen op het ogenblik veldbloemen plukken in het veld achter de Theeschenkerij. De boer heeft daar een prachtig slingerpad gemaaid, waar u samen met kids een wandeling kunt maken en bloemen kunt plukken. In de boerderij haalt u een schaartje en betaalt u de bos bloemen.Vier uw feest op de boerderijHet Buytenhuis is op zaterdagen te huur voor familiefeesten zoals bijvoorbeeld babyshowers, jubilea, verjaardagen en familiereünies. Eind juli en begin augustus zijn er nog enkele zaterdagen beschikbaar. Ook in het najaar hebben we al reserveringen staan, wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Er zijn diverse boerenarrangementen voor onder andere drank, taart, hapjes en lunchgerechten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.


Niels Godijn: "De natuurvriendelijke oever bruist van leven"

“Kijk dit is een Stratiomys longicornis, oftewel een harige langspriet wapenvlieg een tamelijk zeldzame insect in deze contreien en een typische moerasbewoner”, vertelt ecoloog Niels Godijn tijdens een wandeling langs de natuurvriendelijke oever van zorgboerderij De Buytenhof. Hij stopt het insect snel in een buisje, want zijn aandacht wordt alweer getrokken door een klein vogeltje in een braamstruik. Hij pakt zijn verrekijker en spot een zeldzame ringmus. De stand van deze vogelsoort is sinds 1990 gehalveerd. Vervolgens ontdekt hij pinksterbloem, dotterbloem, Beekpunge en valeriaan. “Al deze planten en dieren komen hier omdat ze op dit kleine stukje natuurvriendelijke oever plek hebben om te leven.

Lees meer

Het wemelt van insecten op De Buytenhof

In het veld achter de Theeschenkerij wemelt het van de insecten! Er groeien veel wilde bloemen, zoals gladwalstro, rode klaver, wilde peen en hoornbloem. Deze grote diversiteit aan wilde planten trekt allerlei Insecten aan. Samen met ecoloog Niels Godijn maken we een wandeling over het slingerpad, dat boer Wiard heeft gemaaid door het hoge gras. Al bij de eerste stappen in het veld ontdekt Niels een groot Dikkopje, een eendagsvlinder, die als een raket weg schiet als we het insect van dichtbij willen bekijken. “Deze vlinder beschikt over een bijzondere soort van aandrijving. Je kunt hem bijna niet vangen”, vertelt Niels. Even verderop spotten we een Zijdebij. Een wilde bij, die net als de honingbij, zo belangrijk is voor bestuiving van onze planten. Niels legt uit dat de zijdebij stuifmeel opslaat tussen de haren van zijn poten. Vandaar de dikke wat donzige achterpoten. De bij doet zich tegoed aan de nektar van duizendblad. Dan worden we verrast door een kolonie Sintjans vlinders. De felle rode stippen op hun vleugels combineren prachtig met het paarse knoopkruid. Wat een mooi ‘design’! Even later zien we een Icarusblauwtje. Het blauw van deze vlinder is indrukwekkend, bijna fluoriserend. Verder op ontdekt Niels distelvlinders, een gamma-uil, een bruin zandoogje, een variabele waterjuffer en nog veel meer insecten die hij ook nog niet kent. “Ik kom hier gauw terug. Ik ben helemaal onder de indruk van dit stukje natuur”, zegt Niels verrukt.

U kunt ook een wandeling maken over het slingerpad en genieten van de wonderen van de natuur. Woensdag 20 juni en zaterdag 23 juni kunt u wilde bloemen plukken in dit prachtige veld achter de Theeschenkerij.
Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland