zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Helpt u ons mee met de pluk?


Naast de zelfpluk, waar u voor eigen gebruik uw appels kunt plukken, kent de Buytenhof ook de appel- en perenpluk door vrijwilligers. De fruitoogst wordt dan binnengehaald door vrijwillige plukkers. Een deel van deze oogst verwerken we in onze producten, zoals bijvoorbeeld de appelsap. De pluk start maandag 4 september en duurt ongeveer vier weken. Gedurende deze periode kunnen we veel extra handen gebruiken. Om de continuïteit van het plukken te waarborgen zoeken we vrijwilligers, die het liefst iedere week één of meerdere dagdelen komen plukken. Ook jongeren vanaf 14 jaar zijn van harte welkom. Natuurlijk zorgt De Buytenhof voor koffie, thee en een lunch. U kunt zich voor de pluk aanmelden via joolvanderent@debuytenhof.nlStacks Image 5910
Stacks Image 60
Agenda

Vrijdag 22 december:Kerstspel
Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Met spoed stagiaires zorg gezocht

Ben je bezig met een Mbo MMZ, Hbo SPH opleiding en ben je derde of vierde jaars leerling, dan ben je als stagiaire welkom op De Buytenhof. We zijn op zoek naar een stagiaire die flexibel is, weet van aanpakken en zowel wil werken met zorggasten in de binnenploeg (o.a. snijploeg keuken en pakketten maken) en buitenploeg (o.a. boomgaard, moestuin en stallen). Mogelijke stagedagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Je start dinsdag 30 januari en je krijgt een stagevergoeding. Je kunt je aanmelden door je cv te sturen naar Jose Eikelenboom via email zorg@debuytenhof.nl. Voor info kun je bellen naar Jose via 06-15129993.Het Buytenhuis in gebruik

De nieuwe werk- en lunchplek, Het Buytenhuis, is afgelopen week in gebruik genomen door onze zorggasten. Na bijna twee jaar bouwen met hulp van heel veel vrijwilligers is dan zover. Het was wel even wennen want alles heeft een nieuwe plek, maar onze zorggasten genieten van de rust en de mooie ruimte. De begeleiders zijn blij met deze praktische ruime werkplek. In de Theeschenkerij was het nogal eens passen en meten om alles voor elkaar te krijgen. Natuurlijk blijven de zorggasten ook werken in Theeschenkerij en op het erf, zodat u ze blijft ontmoeten op De Buytenhof.

De bovenverdieping willen we graag verhuren voor bijvoorbeeld vergaderingen of presentaties van bedrijven. Onze zorggasten verzorgen graag uw lunch met zoveel mogelijk producten van De Buytenhof. Informeer naar de mogelijkheden via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of bel Lineke van der Schelde via 06-46131882.


Boomgaard is leeg geplukt

Door het prachtige herfstweer zijn er massaal appels geplukt. De boomgaard is helemaal leeg en er hangen dus geen appels meer aan de bomen. We danken u voor uw bezoek.

Zeldzame wilde plant gespot

Plantkundigen hebben in de natuurvriendelijke oever van De Buytenhof een zeldzame eenjarige plant met de naam de Stijve Wolfsmelk ontdekt. Deze plant staat op de Nederlandse Rode lijst van planten en is wettelijk beschermd. Niels vertelt: “De Stijve Wolfsmelk, die we op De Buytenhof hebben gevonden is zo’n bijzondere plant dat hij is opgenomen in het herbarium van het Natuurhistorisch museum Rotterdam. Deze plant komt nog nauwelijks voor in Nederland. Het is een pionier die houdt van verstoorde gronden. Het kan zijn dat het zaad van deze plant al op de Buytenhof aanwezig was en door de aanleg van de natuurvriendelijke oever aan de oppervlakte is gekomen.” Ongeveer anderhalf jaar geleden is de sloot langs de Oudeweg verbreed en de vegetatie van de oever is onlangs onderzocht door Niels. De oever is 120 meter lang en daarin heeft hij 54 verschillende planten gevonden, waaronder de bijzondere Platte Rus en het Groot Blaasjes kruid. Dit kruid is een vleesetende plant met gele bloemetjes en ronde blazen. De blazen drijven op het water en als iets het blaasje aanraakt springt deze open en zuigt het water met eventuele insecten naar binnen. De blaas sluit zich en de insect wordt binnen twee uur verteerd. Natuurlijk zijn we heel trots op deze geweldige ontdekkingen. Niels blijft de vegetatie op de oever volgen. We houden u op de hoogte over zijn bevindingen.


Warm maar dorstlessend Lentefestival!

Het was afgelopen zaterdag goed toeven op het lommerrijke high tea terras in het veld van De Buytenhof. Bezoekers konden daar hun eigen verse kruidenthee samenstellen van kruiden en wilde planten die groeien op de boerderij. Zo werden er theetjes gedronken met wilde venkel, klaver en marjolein, maar ook met tijm, citroen verbena en munt. Kookboekenschrijfster Caroline Zeevat leerde bezoekers spannende theecombinaties maken. Verse thee is op dit moment helemaal hip en De Buytenhof speelde met het thema van het Lentefestival “Thee pluk je in de natuur” helemaal in op deze trend. “Thee is zeer dorstlessend op warme dagen. Met een paar mooie biologische kruiden of onkruiden zoals rode klaver in je tuin, kun je iedere dag een heerlijke kruidenthee drinken. Goedkoop en gezond, als je tenminste geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt in je tuin en de kruiden van te voren goed wast”, aldus Caroline.

Natuurlijk konden bezoekers ook genieten van het schapen drijven en scheren en het bijenverhaal van imker Aart van Bokkum. Daarnaast konden kinderen en volwassenen meewerken aan het viltkunstwerk van Caroline Grootenboer en Gerine Dubbeldam. Het kunstwerk is in juni te bezichtigen in 'De Tuinen van Appeltern'.

Door de warmte was het bezoekersaantal van het Lentefestival wel wat minder dan voorgaande jaren. De gasten die over het historische laantje De Buytenhof binnen wandelden werden wel getrakteerd op een primeur: De zwaneneieren van het zwanennest aan de slootkant van het laantje, zijn uitgekomen. Het trotse zwanenechtpaar verdedigt het jonge kroost met gevaar voor hun leven daarom werden automobilisten gevraagd om niet over het laantje te rijden en werd er een hek om het nest geplaatst.

Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren

Theeschenkerij ' De smaak van Buyten'
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Els van der Eijk
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland