zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Vrijdag 21 december: Kerstspel


Vrijdagavond 21 december spelen onze zorggasten samen met de jongeren van de Buytenhof het Kerstspel op het boerenerf. Ook de dieren hebben een bescheiden rol. Jaarlijks spelen de zorggasten het verhaal van de geboorte van Jezus in de buitenlucht. Het donkere boerenerf vormt een schitterend decor. Een vuurtje en fakkels zorgen voor warmte en licht.

Het Kerstspel vindt plaats voor de Boerderijwinkel. Het begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Als het heel slecht weer is en de regen met bakken naar beneden komt, gaat het Kerstspel helaas niet door. Via de website houden we u op de hoogte over het eventuele afgelasten van de voorstelling. Na afloop van het Kerstspel bieden we u in de theeschenkerij een warm drankje aan. We vragen u om zoveel mogelijk op de fiets te komen en om de auto boven aan de Rijsdijk te parkeren. Ook is het belangrijk, dat u zich goed warm kleedt. We zien er naar uit om samen met u Kerst te vieren.


Stacks Image 5910
Wij verzorgen op maat gemaakte duurzame kerstgeschenken, neem contact op voor meer informatie.Stacks Image 60
Agenda


Zaterdag 15 december

Wintermarkt


Zaterdag 15 december

Verse stroopwafels van Opstroopwafel


Vrijdag 21 december
Kerstspel

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zaterdag 15 december: Wintermarkt


Zaterdag 15 december houden we een wintermarkt in de grote schuur van De Buytenhof. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u in de schuur bijzondere duurzame cadeaus kopen, waarmee u ook het goede doel steunt. Zo verkopen onze zorggasten hun zelfgemaakte kerststukken van perenhout uit de boomgaard en houtwerk uit onze houtwerkplaats. De zorggasten van de kunstateliers van Stichting Pameijer, Juffrouw Janssen en Mooi Werk, zijn aanwezig om hun vilten tassen en allerlei hip breiwerk te verkopen. Verder vindt u onder andere op de markt: duurzame kettingen van Tonke Joppe, olijfolie van Podere Bonsecco, Wereldhapjes van de stadsmoestuin uit Schiebroek, Engelse serviezen van Marlot en koffie en thee van Evermore. Opstroopwafel bakt warme stroopwafels in winterse smaken. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen aan een workshop kerststukjes maken met snoeihout uit de boomgaard. Verhalenvertelster Jacqueline Sterenborg vertelt bij een vuurtje en onder het genot van warme appelpunch winterse verhalen voor kinderen. Let op: niet alle kramen hebben een pin mogelijkheid.Verhalen en broodjes roosteren bij het vuurOp het erf kunnen kinderen zaterdag 15 december worstenbroodjes roosteren boven een vuurtje en luisteren naar winterse verhalen van verhalenvertelster Jacqueline Sterenborg. Onder het genot van warme appelpunch en onder een warm dekentje is het gezellig om met elkaar te luisteren naar Jacqueline. Ouders mogen ook meeluisteren. In het Buytenhuis kunnen kinderen meedoen aan een workshop kerststukjes maken met snoeihout uit de boomgaard. Ook is er een workshop wintercrème maken met bloemen van de Buytenhof en andere schoonheidsproducten van natuurlijke producten zoals bijenwas van de bijen van de Buytenhof. Bij de Buytenhofkraam in de grote schuur kunnen bezoekers een strippenkaart kopen voor 10 euro voor de kinderactiviteiten. Het is ook mogelijk om per activiteit een kaartje te kopen. Let op: niet alle kramen hebben een pin mogelijkheid.


Workshop kerstkandelaar van snoeihout


De perenstronken, die de snoeivrijwilligers afzagen, hebben een prachtige grillige vorm. Het zijn kunststukjes uit de natuur. Met een paar kaarsen, mos en theeplantjes maakt u er zo een sfeervolle kaarsenkandelaar van voor op tafel. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen volwassenen zaterdag 15 december in het Buytenhuis meedoen aan deze workshop. De kosten per stronk zijn (vanaf) 12,50, afhankelijk van de hoeveelheid materiaal, dat u gebruikt.

Zorggasten maken kerststukjes


Deze week zijn onze zorggasten gestart met het maken van leuke kerststukjes onder begeleiding van bloemist Diana Rodenburg. Afgelopen weken sprokkelden onze vrijwilligers allerlei materialen op de boerderij en zaagden ze boomstammen op de juiste maten. Onze zorggasten hebben van deze materialen mooie kerststukjes gemaakt. Deze kerststukjes zijn te koop in onze theeschenkerij en tijdens onze wintermarkt op zaterdag 15 december.


Boerenontbijt in de Theeschenkerij


Van woensdag tot en met zaterdagochtend serveren we in de Theeschenkerij een heerlijk boerenontbijt. U kunt kiezen uit een boerenontbijt met allerlei ontbijtgerechten, zoals yoghurt met huisgemaakte granola, een croissantje, brood met diverse soorten beleg, een ei naar keuze en natuurlijk verse jus d'orange. Natuurlijk komen de ingrediënten zoveel mogelijk van de boerderij of uit de Boerderijwinkel. Het is dan ook een ontbijt met weinig voedselkilometers en dus goed voor ons milieu. Het ontbijt serveren we tussen 10.00 en 11.30 uur. U kunt reserveren via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. 06 461 32 882.
Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland