zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Buytenhof werkt mee aan gezonde snoep


Onze zorggasten schillen en snijden appels en peren voor de productie van gezonde snoep van 'Tante Toos suikerloos'. Dit hippe bedrijf maakt snoep van 100 procent puur fruit, waaronder de appels en peren van De Buytenhof. Het fruit wordt op lage temperatuur gedroogd, zodat alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Deze gezonde snoep is gluten- en lactosevrij. In de Boerderijwinkel zijn de 'matties' van Tante Toos te koop. Het bedrijf geeft ook workshops, zodat u zelf gezonde snoep leert te maken. Via www.tantetoos-suikerloos.nl vindt u alle informatie.

Stacks Image 5910
Wij verzorgen op maat gemaakte duurzame kerstgeschenken, neem contact op voor meer informatie.Stacks Image 60
Agenda


Dinsdag 16/10 t/m vrijdag 19/10
13.00 - 17.00 uur
Appel zelfpluk


Zaterdag 20 oktober
9.00 -17.00 uur
Appel zelfpluk


Donderdag 18 oktober
18.30 uur
Verhalenhuis


Donderdag 25 en vrijdag 26 oktober
10.00-16.00 uur
Workshop pompoen versieren


Zaterdag 27 oktober
10.30-14.00 uur
Workshop pompoen versieren


Vrijdag 2 november
18.30-23.30 uur
Italiaanse kookworkshop


Zaterdag 3 november
Foto-ontmoeting


Zaterdag 10 november
Keuken theeschenkerij vanaf 14 uur gesloten


Zaterdag 15 december
Wintermarkt
Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zelfpluk week 16 - 20 oktober

De zelfpluk is deze week van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 oktober van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag 20 oktober van 9.00 - 17.00 uur.


Deze week kunnen er Elster en Jonagold appels geplukt kunnen worden.
Elstar appels zijn fris zoete appels die je zo uit de hand kunt eten. De perenzelfpluk is inmiddels afgelopen.


De theeschenkerij is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Nieuwe zelfplukdagen communiceren wij via onze website en onze facebookpagina.

Hoe het werkt:
1. U haalt een mandje in de boomgaard
2. U plukt appels
3. U rekent uw geplukte appels op gewicht af in de boomgaard, pinnen is mogelijk
4. Smullen​De 2e foto-ontmoeting op de boerderijNa het succes van de eerste foto-ontmoeting organiseren wij een tweede editie op zaterdag 3 november! We dagen u uit om samen met andere amateurfotografen prachtige foto's te maken op onze fotogenieke boerderij. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 3 november van 9.30 tot ongeveer 14.30 uur. Marian Visser en Ben Voets van fotoclub’80 zijn aanwezig om het thema in te leiden en u eventueel adviezen te geven.


Natuurlijk start de ontmoeting met koffie, thee en Buytenhof taart en lunchen we met elkaar zodat u foto’s en ervaringen met elkaar kunt delen. De kosten zijn 25 euro per persoon. Aanmelden voor de foto-ontmoeting kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. We sturen u dan alle informatie toen.


Foto vlinder: Martin van der ReijdenDonderdag 18 oktober: Verhalenhuis over duurzaamheid


Het Verhalenhuis van 18 oktober gaat over duurzaamheid. Na een diner krijgt u een lezing van Daan Bos. Daan is binnen de gemeente Albrandswaard bestuurslid van de Stichting Energie Collectief Albrandswaard. Deze stichting ondersteunt gemeente, bedrijven en particulieren op het gebied van de energietransitie. Beroepsmatig is hij bezig met de ontwikkeling van duurzame bouwmaterialen op grote industriële schaal. Daan: "Aan de hand van mijn levensverhaal wil ik vertellen hoe ik in aanraking ben gekomen met het thema duurzaamheid, hoe het mij aangreep en hoe ik probeer om mijn persoonlijke en beroepsmatige leven op een duurzame manier in te richten. Ik zal in mijn verhaal veel nadruk leggen op klimaatverandering, energietransitie, kringlopen en de samenleving.” Enthousiast geworden? Kaarten zijn te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/ . De prijs is € 20,= voor een hoofdgerecht, een dessert, twee drankjes, een kopje koffie/thee én een mooi verhaal! De avond start om 18.30 uur in de Buytenhof.

Het Verhalenhuis Albrandswaard is een initiatief van het Gemeenschapsfonds Albrandswaard in samenwerking met De Buytenhof. Het Gemeenschapsfonds is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het bereiden van het diner. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via joolvanderent@debuytenhof.nl.


Duurzame geschenken in de maak


Onze zorggasten zijn in het Buytenhuis gestart met het bakken van koekjes, het schillen van stoofperen en het maken van liters jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende duurzame geschenken voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 06-46132882.


Reuzenuien geoogst


De moestuinvrijwilligers zijn zeer trots op de uienoogst van dit jaar. Ze zijn ondanks de droge zomer super groot en heel erg lekker. De grootste ui weegt 1350 gram! Linda Hofstra, coördinator van de moestuinvrijwilligers vertelt: “Normaal gebruiken we pootuien, maar nu hebben we uien gezaaid. Het zijn bijzondere uien. Ze heten Exhibition en kunnen inderdaad rond 1 kilo zwaar worden. Ze hebben een zoete milde smaak en zijn perfect voor de uiensoep. Met één ui kun je al flinke pan soep maken. Het is leuk dat we zo’n mooie uienoogst hebben, want het was best wel ploeteren deze zomer in de moestuin. Eén van de belangrijkste taken was water geven!”


In de Boerderijwinkel koopt u de oogst uit eigen tuin. Er zijn onder andere andere bonen, peen en paprika te koop. De groenten zijn verst geoogst en komen dus zo van het land op uw bord. Dat scheelt heel veel voedselkilometers en is dus beter voor het milieu. De groenten zijn onbespoten en zijn met veel zorg geteeld en geoogst door onze vrijwilligers en zorggasten.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland