zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Bestel nu uw rundvleespakket!

U kunt tot en met zaterdag15 juli rundvleespakketten bestellen van het vlees van onze stieren. Deze runderen zijn een kruising tussen het Belgische Blauwe ras en verschillende Hollandse rassen zoals de Lakenvelder en de Blaarkop. Het vlees hangt nu te rijpen bij de slager. U kunt kiezen uit de volgende drie vleespakketten:

Pakket A bevat ca. 10 kilo vlees waaronder gekruide rollade, baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs, biefstuk, poulet en draadjes vlees (riblap of sucade). Dit pakket kost slechts € 112,50.


Pakket B de luxe bestaat uit ca. 5 kilo vlees, waaronder entrecote, biefstuk, tournedos, draadjesvlees (riblap of sucade), rundergehakt en hamburgers. Voor dit luxe pakket betaalt u slechts € 95,00.

Pakket C bevat 2,8 kilo vlees waaronder baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs en biefstuk. Dit pakket kost € 37,50.

U kunt deze pakketten bestellen door een mail met uw telefoonnummer en adresgegevens tot en met zaterdag 15 juli te sturen naar boerderijwinkel@debuytenhof.nl en niet naar de andere email adressen van De Buytenhof. Op deze manier kunnen we bij overtekening de bestellingen in volgorde van binnenkomst behandelen.

De vleespakketten kunt u woensdag 19 juli tussen 9.00 en 17.00 uur, donderdag 20 juli tussen 9.00 tot 19.00 uur en vrijdag 21 en zaterdag 22 juli tussen 9.00 en 17.00 uur ophalen in de Boerderijwinkel. U kunt in de winkel pinnen. We sturen u van te voren een mail ter bevestiging.

Stacks Image 5910
Stacks Image 60
Agenda

:


vri 7 juli:
Italiaanse kookworkshop 'In Vacanza'

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Geen aardbeien meer


Helaas is het aardbeienveld helemaal leeg geplukt. Met veel enthousiasme is er door heel veel kinderen, maar ook volwassenen en zelfs baby's geplukt. Bussen vol met schoolkinderen bezochten De Buytenhof en ook inwoners van Amsterdam en Den Haag wisten onze aardbeien te vinden. We hebben enorm van de zelfpluk genoten en kijken uit naar de oogst van volgend jaar. Op het ogenblik kunt u bloemen en kruiden op De Buytenhof plukken. We houden u via de website op de hoogte van onze zelfpluk activiteiten.


Warm maar dorstlessend Lentefestival!

Het was afgelopen zaterdag goed toeven op het lommerrijke high tea terras in het veld van De Buytenhof. Bezoekers konden daar hun eigen verse kruidenthee samenstellen van kruiden en wilde planten die groeien op de boerderij. Zo werden er theetjes gedronken met wilde venkel, klaver en marjolein, maar ook met tijm, citroen verbena en munt. Kookboekenschrijfster Caroline Zeevat leerde bezoekers spannende theecombinaties maken. Verse thee is op dit moment helemaal hip en De Buytenhof speelde met het thema van het Lentefestival “Thee pluk je in de natuur” helemaal in op deze trend. “Thee is zeer dorstlessend op warme dagen. Met een paar mooie biologische kruiden of onkruiden zoals rode klaver in je tuin, kun je iedere dag een heerlijke kruidenthee drinken. Goedkoop en gezond, als je tenminste geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt in je tuin en de kruiden van te voren goed wast”, aldus Caroline.

Natuurlijk konden bezoekers ook genieten van het schapen drijven en scheren en het bijenverhaal van imker Aart van Bokkum. Daarnaast konden kinderen en volwassenen meewerken aan het viltkunstwerk van Caroline Grootenboer en Gerine Dubbeldam. Het kunstwerk is in juni te bezichtigen in 'De Tuinen van Appeltern'.

Door de warmte was het bezoekersaantal van het Lentefestival wel wat minder dan voorgaande jaren. De gasten die over het historische laantje De Buytenhof binnen wandelden werden wel getrakteerd op een primeur: De zwaneneieren van het zwanennest aan de slootkant van het laantje, zijn uitgekomen. Het trotse zwanenechtpaar verdedigt het jonge kroost met gevaar voor hun leven daarom werden automobilisten gevraagd om niet over het laantje te rijden en werd er een hek om het nest geplaatst.

Zwaneneieren uitgekomen!

De zwaneneieren, die werden uitgebroed op ons historische laantje, zijn uitgekomen. De familiezwaan is uitgebreid met drie lichtgrijze kuikens. Helaas zijn ze al regelmatig op pad met vader en moeder zwaan, zodat u ze niet vaak zult ontmoeten op het laantje van De Buytenhof. Op de foto kunt u zien hoe schattig een 'lelijk eendje' is.

Ree gespot op De Buytenhof


Afgelopen zaterdag zagen we voor de eerste keer een ree op De Buytenhof. We wisten al dat ze in het landschapspark Het Buitenland in het wild voorkomen, maar we hebben ze nog nooit op De Buytenhof gezien. Deze ree lag op de Lage wei te slapen op nog geen 50 meter afstand van de nieuwe zorgwoning aan de Oude Weg. Het is bijzonder dat op nog geen kilometer afstand van Rotterdam herten in het wild kunnen leven. We zijn natuurlijk heel trots op deze bezoeker en hopen 'bambi' vaker op de boerderij te zien.

Pas op broedende zwanen!

Een zwanenechtpaar heeft een nest gebouwd vlak naast ons historisch toegangslaantje. Papa zwaan zit regelmatig op ons laantje en waakt over het broedende vrouwtje. Hij verdedigt haar met zijn leven. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor het verkeer. Een zwaan is namelijk zo eigenwijs dat hij niet opzij gaat voor fietsers of auto's. We vragen u daarom om gebruik te maken van de ingang van De Buytenhof aan de Oude Weg.

We hebben al eerder het nest verwijderd en zelfs een zwanenei op een andere plek gelegd, maar het zwanenechtpaar laat zich niet vermurwen. Zij vinden het laantje de prachtigste plek voor gezinsuitbreiding en we kunnen ze geen ongelijk geven!

Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren

Theeschenkerij ' De smaak van Buyten'
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Els van der Eijk
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland