zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Workshop vogelvoerderplank maken voor kids


Op veler verzoek organiseren wij deze workshop nogmaals! Het is koud weer en dan is het voor de vogels moeilijker om voedsel te vinden. U kunt de vogels een handje helpen door wat voer voor ze klaar te leggen. Wij organiseren op woensdagmiddag 20 februari een workshop vogelvoederplank maken voor kinderen op de boerderij. De workshop begint om 14.00 uur of 16 uur en de prijs is inclusief een klein flesje sap 9.75. Aanmelden kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. Vooraf lunchen in de theeschenkerij is mogelijk.Stacks Image 5910
Vanaf april is de theeschenkerij elke dinsdag vanaf 10 uur geopend. U bent van harte welkom!Stacks Image 60
Agenda


Zaterdag 20 april

9.30 - 11.00
Paasontbijt


Zaterdag 4 mei
Lente foto-ontmoeting


Donderdag 16 mei
18.30 uur
Verhalenhuis


Zaterdag 25 mei
LentefestivalStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Bloesemwandeling


De lente is losgebarsten op de boerderij. De boomgaard staat volop in bloei en de bijen vliegen er op los. De bloesemperiode is de mooiste en belangrijkste periode in de boomgaard. De bijen bestuiven de bloemen waardoor er kleine vruchten kunnen ontstaan. Deze vruchtjes groeien in een paar maanden uit tot heerlijke appels, peren en kersen. Wanneer het in deze periode koud is vliegen er minder bijen en vindt er ook minder bestuiving plaats. Als het s ‘nachts vriest kunnen de bloemen kapot vriezen, waardoor de oogst verloren kan gaan. Door de bloesem s ’nachts te besproeien met water vormt er een ijslaagje om de bloem heen waardoor de bloem beschermt is tegen de vorst. Kortom de bloesemperiode is mooi en spannend tegelijk.


De zorggasten van de Buytenhof hebben een mooie wandeling door de boomgaard uitgezet. Ze schilderden de borden met bewegwijzering en plaatsen ze in de boomgaard. Bloesemwandeling is mogelijk tijdens de openingstijden van de Buytenhof van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. De wandeling is te combineren met een bloesemontbijt in de theeschenkerij. Zorggasten en medewerkers serveren diverse ontbijtgerechten vanaf 1.75.


Paasontbijt op zaterdag 20 april


Zaterdag 20 april organiseren we een heerlijk paasontbijt op de Buytenhof! Tussen 9.30 - 11.00 uur kun je heerlijk genieten van ons paasbuffet met o.a. croissants, scones, huisgemaakte granola, fruit, diverse eiergerechten. Koffie, thee en sap van de Buytenhof inbegrepen. Voor kids 12.95 en volwassen 17.95 p.p. Wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Reserveren verplicht via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl.Verhalenhuis met Stanislav Petrak


Op 18 april vertelt Stanislav Petrak (41) hoe hij met zijn ouders en jongere zus Violeta de oorlog in Bosnië (voormalig Joegoslavië) heeft beleefd. Hij was 14 toen de oorlog begon en 18 toen deze eindigde. Uiteindelijk zijn ze 22 jaar geleden in Poortugaal komen wonen. Stanislav kan boeiend vertellen over hun belevenissen. Aanvang 18.30 uur. U geniet van een maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee en een boeiend verhaal. Drankjes zijn voor eigen rekening. Kaarten á € 20,= zijn te koop via de website van het verhalenhuis.​Dinsdag open & boeren borrelplank


Vanaf april is de theeschenkerij elke dinsdag geopend van 10 - 17 uur. Om dit te vieren hebben we iets nieuws op onze kaart, de boeren borrelplank! De boeren borrelplank bestaat onder andere uit brood met huisgemaakte smeersels, noten, olijven en boeren kaas. Ook heerlijk in de lente op het terras. Met wie komt u binnenkort gezellig borrelen?


​Buytenhof honingOnze imker Aart van Bokkum is blij dat zijn volken de winter weer hebben overleefd. Ieder jaar is het spannend of ze genoeg eten hebben opgeslagen en of ze met elkaar de kast goed warm hebben gehouden. Vooral de afgelopen weken was het weer erg slecht en konden de bijen niet naar buiten. Iedere week komt Aart even luisteren bij zijn kasten. Gelukkig hoorde hij bij het vlieggat het lichte ruisen van de vleugels en kon hij opgelucht ademhalen. De komende dagen stijgt de temperatuur en er staan al veel planten in bloei. Nog even en de bijen gaan hun eerste honing verzamelen. De lente kan beginnen!


Heeft u weleens Buytenhof honing geproefd? Ieder seizoen smaakt de honing weer anders. Dit heeft te maken met de bloemen, die op dat moment bloeien. Zo smaakt de voorjaarshoning naar appel en perenbloesem en de zomerhoning naar klaver, paardenbloemen en andere zomerbloemen. De honing, die te koop is in de supermarkten smaakt het hele jaar door hetzelfde, omdat alle honingsoorten met elkaar worden vermengd.


Imker Aart van Bokkem zorgt goed voor zijn bijen. Hij geeft ze geen antibiotica om ze te beschermen tegen ziekten en gebruikt geen chemische middelen om ze weg te jagen bij de raten. Ze worden zachtjes met een veer weggeveegd. In de Boerderijwinkel koopt u de pure koud geslingerde honing van de Buytenhof bijen.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland