zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Italiaanse kookworkshop


Zaterdagavond 16 februari is er weer een nieuwe Italiaanse kookworkshop! Echte Italiaanse familierecepten koken onder begeleiding van de gezellige The Cooking Italians. Het thema is dit keer vis & zeevruchten. Er wordt zo veel mogelijk gekookt met producten uit de streek, dus zonder onnodig hoge transportkosten en zo veel mogelijk biologisch of in elk geval duurzaam geproduceerde producten. Aglaia en Gainluca stellen een menu samen bestaande uit een of meerdere antipasti, een of twee primo(i), een secondo en een dolce om je vingers bij af te likken. Inschrijven kan middels een privé bericht naar de facebook pagina van de The Cooking Italians.

De workshop begint om 18.30 en kost 48.50 p.p.


Stacks Image 5910
Wij verzorgen tussen 10.00 en 11.30 uur ontbijt in de theeschenkerij, ook voor (zakelijke) groepen.Stacks Image 60
Agenda


Zaterdag 16 februari
9.30 - 14.30 uur
Foto ontmoeting


Zaterdag 16 februari
18.30 uur
Kookworkshop met The Cooking Italians


Woensdag 20 februari
14.00 uur
Workshop vogelvoederplank maken = vol


Donderdag 21 februari
18.30 uur
VerhalenhuisStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Workshop vogelvoerderplank maken voor kids


Op veler verzoek organiseren wij deze workshop nogmaals! Het is koud weer en dan is het voor de vogels moeilijker om voedsel te vinden. U kunt de vogels een handje helpen door wat voer voor ze klaar te leggen. Wij organiseren op woensdagmiddag 20 februari een workshop vogelvoederplank maken voor kinderen op de boerderij. De workshop begint om 14.00 uur of 16 uur en de prijs is inclusief een klein flesje sap 9.75. Aanmelden kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. Vooraf lunchen in de theeschenkerij is mogelijk.Do 21 februari: Verhalenhuis met Budgetcoach Sher Molly


De tweede editie van het Verhalenhuis wordt 21 februari gehouden. Sher Molly, zelfstandig maatschappelijk onderneemster en budgetcoach spreekt over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede. Hoe hou je je uitgaven bij als je moeite hebt met rekenen? Hoe voorkom je dat je een contract afsluit dat niet bij je past omdat je de voorwaarden niet begrijpt? Hoe vraag je een regeling aan als je niet goed kunt schrijven? Hoe krijg je een goede baan als je de essentiële vaardigheden mist? Uitdagingen waar 2,5 miljoen Nederlanders dagelijks tegenaan lopen en die gevolgen hebben voor hun portemonnee, gezin en toekomst.


Het Verhalenhuis start met een diner en voor het toetje vertelt Sher Molly haar verhaal. Kaarten zijn hier te koop. De prijs is 20 voor een hoofdgerecht en een toetje, drankjes zijn exclusief. De avond start om 18.30 uur.


Het Verhalenhuis Albrandswaard is een initiatief van het Gemeenschapsfonds Albrandswaard in samenwerking met De Buytenhof. Het Gemeenschapsfonds is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het bereiden van het diner. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via joolvanderent@debuytenhof.nl.Italiaanse kookworkshop


Zaterdagavond 16 februari is er weer een nieuwe Italiaanse kookworkshop! Echte Italiaanse familierecepten koken onder begeleiding van de gezellige The Cooking Italians. Het thema is dit keer vis & zeevruchten. Er wordt zo veel mogelijk gekookt met producten uit de streek, dus zonder onnodig hoge transportkosten en zo veel mogelijk biologisch of in elk geval duurzaam geproduceerde producten. Aglaia en Gainluca stellen een menu samen bestaande uit een of meerdere antipasti, een of twee primo(i), een secondo en een dolce om je vingers bij af te likken. Inschrijven kan middels een privé bericht naar de facebook pagina van de The Cooking Italians.

De workshop begint om 18.30 en kost 48.50 p.p.


Nieuwe foto-ontmoeting op de boerderijNog 2 plekjes beschikbaar! Na het succes van de eerste edities organiseren wij een nieuwe foto-ontmoeting op zaterdag 16 februari! We dagen u uit om samen met andere amateurfotografen prachtige foto's te maken op onze fotogenieke boerderij. Het thema is dit keer zwart wit. Het zal plaatsvinden op zaterdag 16 februari van 9.30 tot ongeveer 14.30 uur. Marian Visser en Ben Voets van fotoclub’80 zijn aanwezig om het thema in te leiden en u eventueel adviezen te geven.

Natuurlijk start de ontmoeting met koffie, thee en Buytenhof taart en lunchen we met elkaar zodat u foto’s en ervaringen met elkaar kunt delen. De kosten zijn 25 euro per persoon. Aanmelden voor de foto-ontmoeting kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. We sturen u dan alle informatie toe.Vier uw feest op de boerderijHet Buytenhuis is op zaterdagen te huur voor familiefeesten zoals bijvoorbeeld babyshowers, jubilea, verjaardagen en familiereünies. Er zijn nog enkele zaterdagen beschikbaar, wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Er zijn diverse boerenarrangementen voor onder andere drank, taart, hapjes en lunchgerechten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland