zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Programma lentefestival zaterdag 25 mei


Zaterdag 25 mei vieren we van 10.00 tot 16.00 uur uitgebreid de lente op de boerderij. Het thema van het Lentefestival is “De kringloop van de natuur”. Op de Buytenhof respecteren we zoveel mogelijk de kringloop van de natuur.

Tijdens het Lentefestival hebben we voor het hele gezin verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld een workshop composteren, een bijenhotel maken en een workshop Boerenbloemenbos maken volgen. Hieronder leest u het hele programma. Zien we u zaterdag 25 mei tijdens het lentefestival?


Lentefestival programma
Zaterdag 25 mei

Kaartjes voor de workshops kunnen gekocht worden bij het infopunt op het erf.Workshop Boerenbloemenbos
10.00 en 11.00 uur
In het veld achter de Theeschenkerij groeien prachtige wilde bloemen. U vindt er onder andere knoopkruid, bermooievaarsbek, glad walstro en mar-griet. Het zijn wondertjes van de natuur, waar u samen met bloembindster Diana een prachtige Boerenbloemenbos van kan maken. De kosten zijn 7,50 en u kunt er eventueel een oude wekpot bij kopen voor 1,50. De workshop is voor kids en volwassenen. Wilt u verzekert zijn van een plekje, dan kunt u zich het beste alvast aanmelden via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl.


Workshop textielverven met GFT afval

10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00 uur

Volwassenen en kids meedoen aan een superleuke workshop textielverven met keukenafval en bloemen. Barbara en Jetty van ‘Arte-Klatsch’ leren je textielverven met twee verschillende methodes en gebruiken hiervoor natuurlijke middelen, die het milieu niet schaden. U kunt kiezen uit een print techniek waarbij u met een houten roller een afdruk maakt van bloemen op stof of een stoomtechniek techniek waarbij u een print maakt door de bloemen in de stof te rollen en dan te stomen. De kosten voor beide workshops zijn 6,- exclusief textiel en inclusief verfmateriaal. Bij deze prijs zit een voorgebeitst lapje stof en al het gebruikte materiaal inbegrepen. Er zijn ook voor gebeitste t-shirts, sokken en tasjes te koop bij de kraam van ArteKlatsch voor wie de smaak te pakken heeft na het proeflapje.Wilt u verzekert zijn van een plekje, dan kunt u zich het beste alvast aanmelden via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl.


Lezing Imker Aart
11.00 uur
Imker Aart van Bokkum houdt een lezing over het belang van bijen voor onze natuur en geeft hij demonstraties honingslingeren. Aart verzorgt de bijenvolken die op de Buytenhof leven. Hij is in het dagelijks leven docent biologie en is een boeiende verteller.

Workshop composteren
12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Kinderen en volwassenen leren groente, fruit en tuin (GFT) afval composteren. Samen met Caroline maakt u een ommetje over de boerderij en onderweg neemt u allerlei composteerbaar materiaal mee zoals maaisel van de natuurvriendelijke oever enonkruid uit de moestuin. Vervolgens bouwt u samen met Caroline een composthoop op en neemt iedereen er wat van mee naar huis. Na verloop van tijd ontstaat er compost. In compost zitten alle voedingsstoffen die nodig zijn voor groei van planten en bodemdieren. Aanmelden kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. De kosten zijn 6,00 per persoon.


Workshop verzorgingsproducten maken
Doorlopende workshop
Samen met Jolanda van Es maakt u heerlijke crèmes van rozen, lavendel, kruiden van de Buytenhof. Ook verwerkt u er bijenwas van de Buytenhofbijen in. Verder kunt u ook badschuim, shampoo, parfum, bedspray of een geurzakje met kruiden van De Buytenhof maken. Voor een geurzakje betaalt u 3,50 en de overige verzorgingsproducten 7,50.

Maak een bijenhotel
Doorlopende workshop
We hebben allemaal blikjes gespaard om bijenhotels te kunnen maken. Dus doe lekker mee en zorg ervoor dat er ook bijen in uw eigen tuin gaan wonen. Zo helpt u de bestuiving. De kosten zijn 4,00.

Maak een bijenpotje of bloembommen
Doorlopende activiteit
Versier een potje en stop er zaden in zodat er straks prachtige bloemen in uw tuin groeien. De bijen zijn er dol op! Ook kun je bloembommen maken met klei, compost en wilde bloemenzaad. Gooi vervolgens een bommetje in uw tuin en kijk wat de natuur gaat doen. De kosten zijn 2,50.


Kunst en atelierroute

De kunst- en atelierroute Albrandswaard vindt plaats tijdens het Lentefestival. In het Buytenhuis exposeren de Albrandwaardse kunstenaars Mariëlla Peters, Tilly Pieëte, Lies Arsieni, Blandine van Noordt-Grauer en Tonke Joppe. Ook zondag 26 mei bent u tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom.


Stacks Image 5910
De bloemen pluktuin is weer geopendStacks Image 60
AgendaZaterdag 10 augustus

Aardappeldag


Begin september
Appel zelfplukStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Za 10 augustus: Aardappels rapen en patat bakken


Zaterdag 10 augustus bent u met uw kinderen welkom om op De Buytenhof aardappels te komen rapen op het aardappelveld van de boerderij. De aardappels worden door de rooier uit de grond gelicht en vervolgens kunt u de aardappels zelf oprapen. Na het rapen kunnen kinderen meedoen aan een workshop patat bakken. Ze mogen zelf aardappelen wassen en onder begeleiding snijden. De boer bakt er heerlijke verse patat van.


De aardappels zijn Raja's. Ze hebben een rode schil en ze zijn alleen bemest met de mest uit de stal. Het is een zeer smaakvolle aardappel, die goed gebruikt kan worden voor koude salades en om te bakken, te grillen met olijfolie, knofllook en rozemarijn, te poffen of te frituren.​Zomer high tea


Heeft u onze zomer high tea al geproefd? In onze theeschenkerij of op het terras kunt u genieten van een heerlijke high tea. Wij serveren scones met huisgemaakte jam en verschillende hartige en zoete hapjes. De hapjes van de boeren high tea wisselen met de seizoenen mee. Uiteraard serveren wij er ook lekker kopje thee bij. Komt u gezellig met vriendinnen of familie bij ons genieten van een boeren high tea?


De boeren high tea is te reserveren om 11.00 of 14.30 uur en kost 22.50 per persoon inclusief onbeperkt thee. Reserveren verplicht, dit kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nlAardbeien zelfpluk afgelopen


Alle aardbeien zijn geplukt en daarmee is de aardbeienzelfpluk periode van dit jaar afgelopen! We hopen dat iedereen er net zo gesmuld heeft als wij. Op dit moment is de bloemenpluktuin geopend tijdens onze openingstijden. U kunt een schaartje halen bij in de boerderijwinkel en een mooie bos plukken, afrekenen kan ook in de winkel. Rond begin september start de appel zelfpluk. Houdt onze website en social kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.


Internationaal bezoekAfgelopen week ontvingen we 7 Japanse foodjournalisten uit Tokio. Boer Wiard Visser leidde ze rond op de boerderij. De journalisten zijn een week in Nederland en Vlaanderen en bezoeken innovatieve foodbedrijven, en schrijven daar diverse artikelen over voor Japanse foodmagazines. Wij vonden het een eer dat ze ons uitkozen om te bezoeken!Natuurlijk vergaderen & trainen


Vergaderen terwijl je uitkijkt over de boomgaard is zoveel fijner en zorgt voor een extra dosis inspiratie. Met goed weer kun je ook gebruik maken van de picknicktafels of maak je een wandeling door de boomgaard. Het Buytenhuis op onze boerderij is te huur voor vergaderingen, trainingen, workshops of teambuilding sessies.


Wij zijn trots dat we dit jaar al vele klanten hebben mogen ontvangen: “Welkome sfeer en ontvangst. Buitenleven met vergadermogelijkheden voor buiten en binnen. Heerlijke zelfgemaakte happen en dranken. Fijne tafels voor buiten in de tuin.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland