zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Natuurlijk vergaderen & trainen


Vergaderen terwijl je uitkijkt over de boomgaard is zoveel fijner en zorgt voor een extra dosis inspiratie. Met goed weer kun je ook gebruik maken van de picknicktafels of maak je een wandeling door de boomgaard. Het Buytenhuis op onze boerderij is te huur voor vergaderingen, trainingen, workshops of teambuilding sessies.


Wij zijn trots dat we dit jaar al vele klanten hebben mogen ontvangen: “Welkome sfeer en ontvangst. Buitenleven met vergadermogelijkheden voor buiten en binnen. Heerlijke zelfgemaakte happen en dranken. Fijne tafels voor buiten in de tuin.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.Stacks Image 5910
De bloemen pluktuin is weer geopendStacks Image 60
AgendaDinsdag 20/8 tot en met zaterdag 24/8
9.00 - 17.00 uur
Appel zelfplukStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zelfpluk appels & peren van start


Vanaf dinsdag 20 augustus hebben wij appel zelfpluk! U bent van harte welkom van 9.00 - 17.00. U kunt het ras Delcorf zelf plukken. Delcorf appels zijn fris en zoet tegelijk. Heerlijk om te verwerken tot appelmoes, appeltaart of om zo uit de hand te eten. Deze week hebben we de hele week zelfpluk, van dinsdag tot en met zaterdag 24 augustus. De appels kosten 1.50 per kilo.

Hoe het werkt:
1. U haalt een mandje in de boomgaard
2. U plukt appels
3. U rekent uw geplukte appels af in de boomgaard. Dit gaat op gewicht. Pinnen is mogelijk.
4. Smullen

Ook hebben we Buytenhof zonnebloemen te koop, 50 cent per stuk.


Verse pruimen


Op dit moment hebben we verse pruimen uit de Hoeksche Waard in de boerderijwinkel. Pruimen zijn heerlijk in een taart, om te verwerken in jam, een smoothie, in een fruitsalade of zo uit het vuistje.

De pruim is een gezonde vrucht, hij is rijk aan antioxidanten, vitamine C en bevat veel vezels. Tevens helpt de pruim om extra ijzer op te nemen in het bloed.


Vrijwilligers gezocht voor de pluk


De appels en peren rijpen snel door het warme weer. Elk jaar halen wij de oogst binnen met een grote en gezellige groep vrijwilligers. Naast de zelfpluk, waar u voor eigen gebruik uw appels kunt plukken, kent de Buytenhof dus ook de appel- en perenpluk door vrijwilligers. De start van de oogst begint op maandag 26 augustus en loopt door tot ongeveer begin oktober. Lijkt het u leuk om in ontspannen sfeer mee te helpen met plukken en kunt u een of meerdere dagdelen helpen? Aanmelden of meer informatie
via e-mail Wiardvisser@hotmail.com. Natuurlijk zorgt De Buytenhof voor koffie, thee en een lunch.​Zomer high tea


Heeft u onze zomer high tea al geproefd? In onze theeschenkerij of op het terras kunt u genieten van een heerlijke high tea. Wij serveren scones met huisgemaakte jam en verschillende hartige en zoete hapjes. De hapjes van de boeren high tea wisselen met de seizoenen mee. Uiteraard serveren wij er ook lekker kopje thee bij. Komt u gezellig met vriendinnen of familie bij ons genieten van een boeren high tea?


De boeren high tea is te reserveren om 11.00 of 14.30 uur en kost 22.50 per persoon inclusief onbeperkt thee. Reserveren verplicht, dit kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nlAardbeien zelfpluk afgelopen


Alle aardbeien zijn geplukt en daarmee is de aardbeienzelfpluk periode van dit jaar afgelopen! We hopen dat iedereen er net zo gesmuld heeft als wij. Op dit moment is de bloemenpluktuin geopend tijdens onze openingstijden. U kunt een schaartje halen bij in de boerderijwinkel en een mooie bos plukken, afrekenen kan ook in de winkel. Rond begin september start de appel zelfpluk. Houdt onze website en social kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland