zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Verse pruimen


Op dit moment hebben we verse pruimen uit de Hoeksche Waard in de boerderijwinkel. Pruimen zijn heerlijk in een taart, om te verwerken in jam, een smoothie, in een fruitsalade of zo uit het vuistje.

De pruim is een gezonde vrucht, hij is rijk aan antioxidanten, vitamine C en bevat veel vezels. Tevens helpt de pruim om extra ijzer op te nemen in het bloed.


Stacks Image 5910
Bestel nu uw duurzame kerstgeschenkenStacks Image 60
AgendaAppel zelfpluk

Dinsdag
Woensdag
Vrijdag
zaterdagStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Duurzame geschenken in de maak


Onze zorggasten zijn in het Buytenhuis gestart met het bakken van koekjes, het schillen van stoofperen en het maken van liters jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende duurzame geschenken voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. De pakketten zijn flexibel samen te stellen, u kiest zelf of u er bijvoorbeeld ook een flesje wijn, een advocaatje of een heerlijke Opstroopwafel in wilt.


U kunt ook kiezen om middels het geschenk diverse zorginstellingen te steunen, dan kiest u bijvoorbeeld voor de beschilderde sapflessen door de zorggasten van Atelier Juffrouw Janssen, voor lekkernijen van de Bakkerswerkplaats en koekjes van de Koekfabriek.
Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 06-46132882.


Oktober: appels zelfpluk


Wij hebben in oktober op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag appel zelfpluk! U bent van harte welkom van 9.00 - 17.00. U kunt de appelrassen Elstar, Goudreinnet en Jonagold zelf plukken. De appels kosten 1.25 per kilo.


Hoe het werkt:
1. U haalt een mandje in de boomgaard
2. U plukt appels
3. U rekent uw geplukte appels af in de boomgaard. Dit gaat op gewicht. Pinnen is mogelijk.
4. Smullen

Tijdens de zelfpluk is de bloemenpluktuin ook geopend. De perenzelfpluk is afgelopen. Nieuwe oogst peren zijn uiteraard wel te verkrijgen in onze boerderijwinkel.


Pompoenen oogst


Op dit moment hebben we ook heerlijke verse pompoenen geoogst. Pompoenen zijn een typische herfstgroente en zijn heel gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels. Pompoenen zijn rijk aan vitamine A en C en bevatten de mineralen calium, magnesium, ijzer en zink. Je kunt pompoen met recht een superfood noemen.


Wij krijgen geregeld de vraag wat het verschil is tussen oranje en groene pompoenen, leuke vraag! De groene pompoen is wat zoeter dan de oranje en is daarom zeer geschikt voor in zoete baksels zoals pompoencheesecake, pompoenbrownies, pompoenmuffins en pompoenpancakes. De oranje pompoen gebruiken wij vaker in hartige gerechten zoals in soep, een stoof, pasta of curry.


Onze pompoenen zijn verkrijgbaar in onze boerderijwinkel, bij [Rechtstreex](https://www.rechtstreex.nl/) en bij de MCD supermarkt in Rhoon. In onze boerderijwinkel verkopen we ook een altijd maalttijdtasjes met pompoen, zoals pompoensoep en pompoenbrownie. In 1 tasje vindt u alle ingrediënten en het recept om wat lekkers te maken. Tip: ook leuk als cadeautje!
Natuurlijk vergaderen, teamsessies & trainingen


Vergaderen terwijl je uitkijkt over de boomgaard is zoveel fijner en zorgt voor een extra dosis inspiratie. Met goed weer kun je ook gebruik maken van de picknicktafels of maak je een wandeling door de boomgaard. Het Buytenhuis op onze boerderij is te huur voor vergaderingen, trainingen, workshops of teambuilding sessies. Na afloop kunt u ervoor kiezen om na te borrelen met een heerlijke boerenborrenplank op ons terras.


Wij zijn trots dat we dit jaar al vele klanten hebben mogen ontvangen: “Welkome sfeer en ontvangst. Buitenleven met vergadermogelijkheden voor buiten en binnen. Heerlijke zelfgemaakte happen en dranken. Fijne tafels voor buiten in de tuin.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.Zonnebloemen


Haal het zonnetje in huis! De Buytenhof zonnebloemen zijn geplukt, voor 50 cent per stuk te koop in de boerderijwinkel.


Wist u dat:

de langste zonnebloem ooit gemeten maar liefst 9,17 meter was? Dat is een flatgebouw van drie verdiepingen hoog.


In sommige landen worden de jonge zonnebloemknoppen net als artisjokken gestoomd en gegeten.


U kunt thee maken van zonnebloemblaadjes. Voeg aan een kop kokend water 2 theelepels gedroogde zonnebloemblaadjes toe, laat 10 minuten trekken en zeef vervolgens de blaadjes uit het water.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland