zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Zelfpluk afgelopen


Wij hopen dat jullie genoten én gesmuld hebben van de zelfpluk! We zagen vele zelfplukfoto's en heerlijke appeltaarten voorbij komen op social media. Iedereen bedankt en tot ziens.

Komende zaterdag 2 november is de keuken van de theeschenkerij gesloten ivm ons jaarlijkse oogstfeest voor zorggasten en vrijwilligers. Heerlijke huisgemaakte taarten en cakes van de stolp en een goede koffie of kop thee zijn uiteraard wel verkrijgbaar!


Stacks Image 5910
Bestel nu uw duurzame kerstgeschenkenStacks Image 60
AgendaAppel zelfpluk afgelopen


21 november
Verhalenhuis


27 november
13.30 of 15.30 uur
Workshop kruidnoten bakken


7 december
10.00 - 16.00 uur
Workshop natuurlijke bruisballen


14 december
11. 00 - 17. 00 uur
Wintermarkt

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

​Vacature meewerkend Teamleider Dagbesteding (24/32 uur)


Jij krijgt energie van mensen,
Je bloeit als anderen groeien;
Organiseren is je tweede natuur,
Je rust en kalmte creëren een ontspannen werksfeer;
Je vindt het heerlijk om buiten te werken;

De belangrijkste eis van onze zorggasten: je bent betrouwbaar!


Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan verwelkomen we jou misschien binnenkort als onze nieuwe collega. Lees snel verder.


De Buytenhof: zorgboerderij én landbouwbedrijf
Op de Buytenhof koop je in de Boerderijwinkel de lekkerste streekproducten, vergader je op een unieke groene locatie en geniet je in de Theeschenkerij van een heerlijke High Tea terwijl de kinderen in de speeltuin spelen. Op onze boerderij is iedereen welkom. We werken samen met enthousiaste medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en zorggasten binnen een informele werksfeer waar veel ruimte is voor zelfontwikkeling- en ontplooiing.


De Zorgboerderij – dagbesteding
De Buytenhof is een veilige en beschutte plek, waar zo’n 25 mensen met verstandelijke beperking meewerken met de boer: in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats, de Boerderijwinkel of de Theeschenkerij. Onze zorgboerderij is zo ingericht, dat onze zorggasten zo veel mogelijk mee kunnen werken en zich ontplooien in een bedrijfsmatige omgeving op het boerenland.


Hoe ziet je werkweek eruit?


Team leiden
‘s Ochtends rij je het groene pad op van de boerderij, snuif je de frisse boerenlucht in en word je enthousiast verwelkomd door onze zorggasten. Onder een kop koffie overleg je met collega’s het dagprogramma. Het is jouw persoonlijke missie om het zorgteam zelfsturend te maken. Je stimuleert je collega’s proactief te zijn, keuzes te maken en je krijgt er ontzettend veel energie van als je anderen ziet groeien. Je geeft verantwoordelijkheid en biedt vertrouwen. Vanuit het zorgteam ben jij het aanspreekpunt en neem je beslissingen waar nodig.


Zorggasten begeleiden
Wanneer het dagoverleg goed is afgesloten, begeleid je de zorggasten van de buitengroep. De ene dag trek je de moestuin in, de andere dag de boomgaard of de varkens- en koeienstallen. Het denkniveau én de werkzaamheden van onze zorggasten is wisselend. Jij daagt ze precies genoeg uit om ze te zien stralen van enthousiasme. Mensen op weg helpen en zien opbloeien, zowel de zorggasten als je collega’s, zijn jouw drijfveren en geven je iedere dag de energie om er een mooie dag van te maken.


Functie vereisten, je hebt:

Een relevante zorgopleiding gevolgd, minimaal MB0-4 niveau;
Ervaring en scholing in leiding geven;
Kennis van coachen en aansturen van medewerkers;
Groene vingers en bent creatief aangelegd;
Minimaal vijf jaar werkervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking;
Kennis over de verschillende begeleidingsvormen, waaronder Triple C;
Oog voor de behoefte van de zorggast terwijl je resultaatgericht bent.


Interesse?
Wij bieden je een informele werksfeer met enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Binnen de organisatie is er veel ruimte om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Wij faciliteren je graag bij het volgen van relevante cursussen. Solliciteren kan door voor vrijdag 6 december je motivatie en CV te mailen naar wiardvisser@debuytenhof.nl. Vanaf 10 december ontvang je bericht van ons.


Kruidnoten bakken voor kidsWoensdagmiddag 27 november zijn kids van harte welkom op de boerderij voor een workshop kruidnoten bakken. Ze helpen met het mixen van de deeg en het afbakken in de oven in de keuken van de Buytenhof en ze krijgen lekkere chocolademelk. Natuurlijk krijgen de kids de kruidnoten mee naar huis.


Tijden:
13.30 uur
15.30 uur
Kosten 8.95 per kind
Kinderen onder de 4 jaar met begeleiding

Reserveren verplicht via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl7 december: natuurlijke bruisballen workshopZaterdag 7 december hebben een bruisende workshop de Buytenhof, bruisbal maken! De bruisbal wordt gemaakt met natuurlijke producten van de boerderij en je kunt kiezen voor geuren zoals lavendel of roos. Je krijgt een vorm mee naar huis zodat je de bruisbal thuis nog een keer kunt maken. Leuk om te maken en te geven als kerstcadeau. De workshop is voor jong en oud geschikt en is van 10.00 - 15.00 uur.Praktische informatie:
Kosten zijn 7.50 per deelnemer
Aanmelden van te voren niet nodig
Alle leeftijden zijn welkomDuurzame geschenken in de maak


Onze zorggasten zijn in het Buytenhuis gestart met het bakken van koekjes, het schillen van stoofperen en het maken van liters jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende duurzame geschenken voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. De pakketten zijn flexibel samen te stellen, u kiest zelf of u er bijvoorbeeld ook een flesje wijn, een advocaatje of een heerlijke Opstroopwafel in wilt.


U kunt ook kiezen om middels het geschenk diverse zorginstellingen te steunen, dan kiest u bijvoorbeeld voor de beschilderde sapflessen door de zorggasten van Atelier Juffrouw Janssen, voor lekkernijen van de Bakkerswerkplaats en koekjes van de Koekfabriek.
Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 010 3122850


Wintermarkt 14 december


Op zaterdag 14 december van 11-17 uur hebben we Wintermarkt in de schuur op de Buytenhof. U kunt uw kerstboodschappen doen, duurzame cadeaus met een mooi maatschappelijk verhaal kopen en er zijn leuke activiteiten voor jong & oud.


Onze zorggasten verkopen hun zelfgemaakte stukken van natuurlijke materialen, er zijn workshops kerststukjes en appelsap maken voor kids en verhalenvertelster Jacqueline Sterenborg vertelt winterse verhalen voor jong én oud.


U bent van harte welkom om gezellig langs te komen!


De meest actuele informatie over onze activiteiten vindt u op onze website, facebookpagina en instagram


P.s. we hebben geen plek meer voor nieuwe standsToon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland