zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

​Vacature meewerkend Teamleider Dagbesteding (24/32 uur)


Jij krijgt energie van mensen,
Je bloeit als anderen groeien;
Organiseren is je tweede natuur,
Je rust en kalmte creëren een ontspannen werksfeer;
Je vindt het heerlijk om buiten te werken;

De belangrijkste eis van onze zorggasten: je bent betrouwbaar!


Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan verwelkomen we jou misschien binnenkort als onze nieuwe collega. Lees snel verder.


De Buytenhof: zorgboerderij én landbouwbedrijf
Op de Buytenhof koop je in de Boerderijwinkel de lekkerste streekproducten, vergader je op een unieke groene locatie en geniet je in de Theeschenkerij van een heerlijke High Tea terwijl de kinderen in de speeltuin spelen. Op onze boerderij is iedereen welkom. We werken samen met enthousiaste medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en zorggasten binnen een informele werksfeer waar veel ruimte is voor zelfontwikkeling- en ontplooiing.


De Zorgboerderij – dagbesteding
De Buytenhof is een veilige en beschutte plek, waar zo’n 25 mensen met verstandelijke beperking meewerken met de boer: in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats, de Boerderijwinkel of de Theeschenkerij. Onze zorgboerderij is zo ingericht, dat onze zorggasten zo veel mogelijk mee kunnen werken en zich ontplooien in een bedrijfsmatige omgeving op het boerenland.


Hoe ziet je werkweek eruit?


Team leiden
‘s Ochtends rij je het groene pad op van de boerderij, snuif je de frisse boerenlucht in en word je enthousiast verwelkomd door onze zorggasten. Onder een kop koffie overleg je met collega’s het dagprogramma. Het is jouw persoonlijke missie om het zorgteam zelfsturend te maken. Je stimuleert je collega’s proactief te zijn, keuzes te maken en je krijgt er ontzettend veel energie van als je anderen ziet groeien. Je geeft verantwoordelijkheid en biedt vertrouwen. Vanuit het zorgteam ben jij het aanspreekpunt en neem je beslissingen waar nodig.


Zorggasten begeleiden
Wanneer het dagoverleg goed is afgesloten, begeleid je de zorggasten van de buitengroep. De ene dag trek je de moestuin in, de andere dag de boomgaard of de varkens- en koeienstallen. Het denkniveau én de werkzaamheden van onze zorggasten is wisselend. Jij daagt ze precies genoeg uit om ze te zien stralen van enthousiasme. Mensen op weg helpen en zien opbloeien, zowel de zorggasten als je collega’s, zijn jouw drijfveren en geven je iedere dag de energie om er een mooie dag van te maken.


Functie vereisten, je hebt:

Een relevante zorgopleiding gevolgd, minimaal MB0-4 niveau;
Ervaring en scholing in leiding geven;
Kennis van coachen en aansturen van medewerkers;
Groene vingers en bent creatief aangelegd;
Minimaal vijf jaar werkervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking;
Kennis over de verschillende begeleidingsvormen, waaronder Triple C;
Oog voor de behoefte van de zorggast terwijl je resultaatgericht bent.


Interesse?
Wij bieden je een informele werksfeer met enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Binnen de organisatie is er veel ruimte om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Wij faciliteren je graag bij het volgen van relevante cursussen. Solliciteren kan door voor vrijdag 6 december je motivatie en CV te mailen naar wiard@debuytenhof.nl. Vanaf 10 december ontvang je bericht van ons.


Stacks Image 5910
Kom bij ons vergaderen in een inspirerende boerenomgevingStacks Image 60
Agenda


Appeltaart maken & appelsap persen
Dinsdag 25 februari
Woensdag 26 februari


Appelmoes maken
Donderdag 27 februari
Vrijdag 28 februari


Vogelvoerderketting maken
Zaterdag 29 februari


Workshops Enten:
21 maart
27 maart
28 maart
4 april


Italiaanse kookworkshop
zaterdag 28 maart 18.30 uurStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

​Voorjaarsvakantie activiteiten op de boerderij
Tijdens de voorjaarsvakantie hebben we allerlei leuke activiteiten voor kids op de boerderij! Wat dacht je van appelsap persen, appeltaart, appelmoes of een vogelvoederketting maken? Met wie kom jij gezellig langs op de boerderij?

Appeltaart & appelsap persen
Dinsdag 25 en woensdag 26 februari kun je heerlijke appeltaart maken en appelsap leren persen. Op beide dagen starten de workshops om 11.00, 11.45 en om 12.45 en 13.45 uur. Het kost 7.50 per deelnemer. Aanmelden is niet nodig.

Appelmoes maken
Op donderdag 27 en vrijdag 28 februari kun je appelmoes maken van Buytenhof appels. Uiteraard neem je de moes na afloop mee naar huis. De workshops zijn doorlopend van 11.00 - 14.00 uur en het kost 7.50 per deelnemer. Aanmelden is niet nodig.

Vogelvoederketting maken
Op zaterdag 29 februari ben je welkom om een vogelvoederketting te maken. De workshops zijn doorlopend tussen 11 en 14 uur, aanmelden is niet nodig. Kost 7.50 per deelnemer.


Workshops 'Ent je eigen appelboom'


Zaterdag 21, 28 en vrijdag 27 maart en zaterdag 4 april organiseren we de workshop 'Ent je eigen appelboom' om 9.00 en om 13.30 uur in de houtwerkplaats van De Buytenhof. De workshop wordt gegeven door onze vrijwilliger Ben Wiechmann. Ben leert u de techniek van het enten. Eerst gaat u onder zijn begeleiding oefenen en na de pauze ent u uw eigen appel- of perenlboompje van onderstammen en takken uit de boomgaard. Na afloop neemt u uw appelboompje mee naar huis. Met deze ent techniek voor fruitbomen kunt ook bijvoorbeeld rozen enten.


Ben snoeit al een aantal jaren samen met een groep trouwe vrijwilligers onze boomgaard. Hij heeft zich verdiept in verschillende ent technieken en heeft les gekregen van Adrie, die vroeger de boomgaarden van De Buytenhof verzorgde. Ben vindt het erg leuk om zijn kennis op dit gebied met u te delen. En het is natuurlijk bijzonder als er straks een Buytenhof appelboom in uw tuin groeit!


Aanmelden kan middels een email naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. Voor vrijwilligers van De Buytenhof is deelname aan de worskhop 5 euro. Andere deelnemers betalen 15.00 inclusief koffie, thee.Workshop vogelvoerderplank maken voor kids


Op veler verzoek organiseren wij deze workshop ook dit jaar! Het is winter en dan is het voor de vogels moeilijker om voedsel te vinden. U kunt de vogels een handje helpen door wat voer voor ze klaar te leggen. Wij organiseren op woensdagmiddag 5 februari en een workshop vogelvoederplank maken voor kinderen op de boerderij.


De workshop op woensdag van 1300 - 15.30 uur en de prijs is 7.50 p.p. Aanmelden is niet nodig. Vooraf lunchen in de theeschenkerij is mogelijk.Boeren pannenkoeken & poffertjes middag


Komende donderdag 30 en vrijdag 31 januari hebben we boerenpannenkoeken & poffertjes middag! Op beide dagen is de keuken van 11.30 tot en met 16.00 uur geopend. Je kunt kiezen uit diverse soorten. Kom je smullen?

Reserveren gewenst en kan via een e-mail naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nlVier uw feest op de boerderijHet Buytenhuis is op zaterdagen te huur voor familiefeesten zoals bijvoorbeeld babyshowers, jubilea, verjaardagen en familiereünies. Er zijn nog enkele zaterdagen beschikbaar de komende maanden, wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Er zijn diverse boerenarrangementen voor onder andere drank, taart, hapjes en lunchgerechten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland