zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Za 11 augustus: Aardappels rapen en patat bakken

Zaterdag 11 augustus bent u met uw kinderen welkom om op De Buytenhof aardappels te komen rapen op het aardappelveld van de boerderij. De aardappels worden door de rooier uit de grond gelicht en vervolgens kunt u de aardappels zelf oprapen. Na het rapen kunnen kinderen meedoen aan een workshop patat bakken. Ze mogen zelf aardappelen wassen en onder begeleiding snijden. De boer bakt er heerlijke verse patat van. De kosten voor de workshop zijn € 2.50 per persoon en de kosten voor het aardappel rapen zijn € 0,75 per kilo aardappels.

De aardappels zijn Raja's. Ze hebben een rode schil en ze zijn alleen bemest met de mest uit de stal. Het is een zeer smaakvolle aardappel, die goed gebruikt kan worden voor koude salades en om te bakken, te grillen met olijfolie, knofllook en rozemarijn, te poffen of te frituren.Stacks Image 5910
Wij verzorgen tussen 10.00 en 11.30 uur ontbijt in de theeschenkerij, ook voor (zakelijke) groepen.Stacks Image 60
Agenda


Vrijdag 25 januari
15.00 uur
Workshop Vogelvoerderplank maken voor kidsStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Workshop vogelvoerderplank maken voor kids


Het wordt koud weer en dan is het voor de vogels moeilijker om voedsel te vinden. U kunt de vogels een handje helpen door wat voer voor ze klaar te leggen. Wij organiseren op vrijdagmiddag 25 januari een workshop vogelvoederplank maken voor kinderen op de boerderij. De workshop begint om 15.00 uur en de prijs is inclusief een klein flesje sap 9.75. Aanmelden kan via desmaakvanbuyten@debuytenhof.nlVier uw feest op de boerderijHet Buytenhuis is op zaterdagen te huur voor familiefeesten zoals bijvoorbeeld babyshowers, jubilea, verjaardagen en familiereünies. Er zijn nog enkele zaterdagen beschikbaar, wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Er zijn diverse boerenarrangementen voor onder andere drank, taart, hapjes en lunchgerechten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.


Boerenontbijt in de Theeschenkerij


Van woensdag tot en met zaterdagochtend serveren we in de Theeschenkerij een heerlijk boerenontbijt. U kunt kiezen uit een boerenontbijt met allerlei ontbijtgerechten, zoals yoghurt met huisgemaakte granola, een croissantje, brood met diverse soorten beleg, een ei naar keuze en natuurlijk verse jus d'orange. Natuurlijk komen de ingrediënten zoveel mogelijk van de boerderij of uit de Boerderijwinkel. Het is dan ook een ontbijt met weinig voedselkilometers en dus goed voor ons milieu. Het ontbijt serveren we tussen 10.00 en 11.30 uur. U kunt reserveren via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. 06 461 32 882.
Duurzame geschenken in de maak


Onze zorggasten zijn in het Buytenhuis gestart met het bakken van koekjes, het schillen van stoofperen en het maken van liters jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende duurzame geschenken voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 06-46132882.


Zorggasten maken kerststukjes


Deze week zijn onze zorggasten gestart met het maken van leuke kerststukjes onder begeleiding van bloemist Diana Rodenburg. Afgelopen weken sprokkelden onze vrijwilligers allerlei materialen op de boerderij en zaagden ze boomstammen op de juiste maten. Onze zorggasten hebben van deze materialen mooie kerststukjes gemaakt. Deze kerststukjes zijn te koop in onze theeschenkerij en tijdens onze wintermarkt op zaterdag 15 december.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland