zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Vrijdag 7 juli: Italiaanse kookworkshop 'In vacanza'

Onze vrijwilligers Aglaia en Gianluca organiseren vrijdag 7 juli een Italiaanse kookworkshop met als thema 'In vacanza'. Het Italiaanse echtpaar wil graag oude traditionele zomerse recepten uit hun familie met u delen en uitproberen. De avond begint om 18.30 en eindigt rond 23.30 uur als alles is opgegeten en opgeruimd. U kookt zoveel mogelijk met producten van De Buytenhof. De kosten zijn 43,50 euro per persoon inclusief koffie, wijn en een driegangenmenu. Wilt u meedoen, stuur dan snel een mailtje naar aglaia@lexiverb.com of bel Aglaia tel. 06-38547290.

Stacks Image 5910
Aardbeienveld is dinsdag 27 juni vanaf 12.00 uur weer open!

Haal een leeg bakje in De Boerderijwinkel of bij aardbeienkarretje in het veld. U krijgt daar een plukinstructie. Het volle bakje aardbeien laat u wegen en vervolgens rekent u de oogst af. Een pond aardbeien kost 3 euro.


Stacks Image 60
Agenda

Di 27, wo 28, do 29 juni, za 1 juli:
Zelfpluk aardbeien zolang de voorraad strekt.

vri 7 juli:
Italiaanse kookworkshop 'In Vacanza'

Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Vanaf dinsdag 27 juni: Zelfpluk aardbeien


Dinsdag 27 juni kunt u vanaf 12.00 uur aardbeien plukken in het veld. Van woensdag 28 tot en met zaterdag 1 juli kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur plukken zolang er aardbeien zijn. Hou de website in de gaten voor het laatste aardbeiennieuws. Als het veld leeg is geven we dit namelijk aan via onze website.

Het plukken van de aardbeien gaat als volgt: u haalt een leeg bakje bij De Boerderijwinkel of het aardbeienkarretje in het veld. U krijgt daar een plukinstructie. Na het plukken laat u het bakje wegen en rekent u de oogst af. De kosten zijn 3 euro per pond aardbeien.

Het kan zijn dat we ook op andere doordeweekse dagen het veld kunnen openen. Dit is afhankelijk van de rijping van de aardbeien. Voor de juiste plukdagen adviseren we u daarom om de website te bezoeken. Hier vindt u het laatste aardbeiennieuws.

De aardbeien van De Buytenhof zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen en bemesting gegroeid en hebben zelf kunnen kiezen welk voedsel ze uit de grond nodig hebben. Dit in tegenstelling tot kasaardbeien, potaardbeien en tunnelaardbeien, die vaak gevoed worden door een kunstmatige voedingsbodem.


Vrijdag 7 juli: Italiaanse kookworkshop 'In vacanza'

Onze vrijwilligers Aglaia en Gianluca organiseren vrijdag 7 juli een Italiaanse kookworkshop met als thema 'In vacanza'. Het Italiaanse echtpaar wil graag oude traditionele zomerse recepten uit hun familie met u delen en uitproberen. De avond begint om 18.30 en eindigt rond 23.30 uur als alles is opgegeten en opgeruimd. U kookt zoveel mogelijk met producten van De Buytenhof. De kosten zijn 43,50 euro per persoon inclusief koffie, wijn en een driegangenmenu. Wilt u meedoen, stuur dan snel een mailtje naar aglaia@lexiverb.com of bel Aglaia tel. 06-38547290.

Met spoed stagiaires zorg gezocht

Ben je bezig met een Mbo MMZ, Hbo SPH opleiding en ben je derde of vierde jaars leerling, dan ben je als stagiaire welkom op De Buytenhof. We zijn op zoek naar een stagiaire die flexibel is, weet van aanpakken en zowel wil werken met zorggasten in de binnenploeg (o.a. snijploeg keuken en pakketten maken) en buitenploeg (o.a. boomgaard, moestuin en stallen). Mogelijke stagedagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. De stage begint half september en je krijgt een stagevergoeding. Vanaf 1 tot 16 juni kun je je aanmelden door je cv te sturen naar Esther Anspach via email zorg@debuytenhof.nl.Warm maar dorstlessend Lentefestival!

Het was afgelopen zaterdag goed toeven op het lommerrijke high tea terras in het veld van De Buytenhof. Bezoekers konden daar hun eigen verse kruidenthee samenstellen van kruiden en wilde planten die groeien op de boerderij. Zo werden er theetjes gedronken met wilde venkel, klaver en marjolein, maar ook met tijm, citroen verbena en munt. Kookboekenschrijfster Caroline Zeevat leerde bezoekers spannende theecombinaties maken. Verse thee is op dit moment helemaal hip en De Buytenhof speelde met het thema van het Lentefestival “Thee pluk je in de natuur” helemaal in op deze trend. “Thee is zeer dorstlessend op warme dagen. Met een paar mooie biologische kruiden of onkruiden zoals rode klaver in je tuin, kun je iedere dag een heerlijke kruidenthee drinken. Goedkoop en gezond, als je tenminste geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt in je tuin en de kruiden van te voren goed wast”, aldus Caroline.

Natuurlijk konden bezoekers ook genieten van het schapen drijven en scheren en het bijenverhaal van imker Aart van Bokkum. Daarnaast konden kinderen en volwassenen meewerken aan het viltkunstwerk van Caroline Grootenboer en Gerine Dubbeldam. Het kunstwerk is in juni te bezichtigen in 'De Tuinen van Appeltern'.

Door de warmte was het bezoekersaantal van het Lentefestival wel wat minder dan voorgaande jaren. De gasten die over het historische laantje De Buytenhof binnen wandelden werden wel getrakteerd op een primeur: De zwaneneieren van het zwanennest aan de slootkant van het laantje, zijn uitgekomen. Het trotse zwanenechtpaar verdedigt het jonge kroost met gevaar voor hun leven daarom werden automobilisten gevraagd om niet over het laantje te rijden en werd er een hek om het nest geplaatst.

Zwaneneieren uitgekomen!

De zwaneneieren, die werden uitgebroed op ons historische laantje, zijn uitgekomen. De familiezwaan is uitgebreid met drie lichtgrijze kuikens. Helaas zijn ze al regelmatig op pad met vader en moeder zwaan, zodat u ze niet vaak zult ontmoeten op het laantje van De Buytenhof. Op de foto kunt u zien hoe schattig een 'lelijk eendje' is.

Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren

Theeschenkerij ' De smaak van Buyten'
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Els van der Eijk
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland