zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Zaterdag 7 juli: Italiaanse kookworkshop

Onze vrijwilligers Aglaia en Gianluca organiseren zaterdag 7 juli een Italiaanse kookworkshop in de Theeschenkerij (zie www.thecookingitalians.nl.) Er zijn nog vier plekjes vrij. Stuur daarom snel een mailtje naar aglaia@lexiverb.com. U kookt tijdens de workshop zoveel mogelijk met producten uit de streek, dus zonder onnodig hoge transportkosten en zo veel mogelijk biologisch of in elk geval met duurzaam geproduceerde producten. Aglaia en Gainluca stellen een menu samen met een of meerdere antipasti, een of twee primo(i), een secondo en een heerlijke dolce. De kosten zijn 43,50 euro per persoon inclusief koffie, wijn en een viergangenmenu. De workshop begint om 18.30 uur en is rond 23.30 uur afgelopen als alles opgegeten en opgeruimd is. Er kunnen maximaal 14 personen deelnemen.


Stacks Image 5910
In het hoogseizoen serveren wij de high tea alleen om 11.00 en 14.30 uur

.


Stacks Image 60
Agenda


Dinsdag 18/9 t/m vrijdag 21/9
13.00 - 17.00 uur
Appel & peren zelfpluk


Zaterdag 22 september
9.00 -17.00 uur
Appel & peren zelfpluk
Verse stroopwafels


Donderdag 27 september
Het Verhalenhuis


Zaterdag 3 november
Foto-ontmoetingStacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zelfpluk week 18- 22 september


De zelfpluk is deze week van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.


Deze week kunnen er Elster en Goudreinet appels en Conference en Doyenne du Comice peren geplukt kunnen worden. Elstar appels zijn fris zoete appels die je zo uit de hand kunt eten. Goudreinet appels zijn wat zuurder en geschikter om te verwerken in gerechten zoals in een vers gebakken appeltaart, cake of appelmoes.


Komende zaterdag worden er de hele dag verse warme appeltaart stroopwafels gebakken door Opstroopwafel. Voor de kids is er stroopwafel versieren. Uiteraard met vers geplukte appels van onze boerderij. Komt u gezellig langs?


De theeschenkerij is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Nieuwe zelfplukdagen communiceren wij via onze website en onze facebookpagina.

Hoe het werkt:
1. U haalt een mandje in de boomgaard
2. U plukt appels
3. U rekent uw geplukte appels op gewicht af in de boomgaard, pinnen is mogelijk
4. SmullenDonderdag 27 september: Verhalenhuis met Leen den Otter


Donderdag 27 september vertelt de Rhoonse dierenarts en part time boer Leen den Otter vijf mooie verhalen tijdens het Verhalenhuis. Het zijn verhalen die op een verrassende manier bij elkaar horen. Meer wil Leen er niet over kwijt. De avond begint om 18.30 uur met een diner in De Theeschenkerij. De prijs is € 20,= voor een hoofdgerecht, een dessert, twee drankjes, een kopje koffie/thee én een mooi verhaal!


Kaarten zijn te koop via de website https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/ Het Verhalenhuis Albrandswaard is een initiatief van het Gemeenschapsfonds Albrandswaard in samenwerking met De Buytenhof. Het Gemeenschapsfonds is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het bereiden van het diner. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via joolvanderent@debuytenhof.nl.


Duurzame geschenken in de maak


Onze zorggasten zijn in het Buytenhuis gestart met het bakken van koekjes, het schillen van stoofperen en het maken van jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende duurzame geschenken voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 06-46132882.


Reuzenuien geoogst


De moestuinvrijwilligers zijn zeer trots op de uienoogst van dit jaar. Ze zijn ondanks de droge zomer super groot en heel erg lekker. De grootste ui weegt 1350 gram! Linda Hofstra, coördinator van de moestuinvrijwilligers vertelt: “Normaal gebruiken we pootuien, maar nu hebben we uien gezaaid. Het zijn bijzondere uien. Ze heten Exhibition en kunnen inderdaad rond 1 kilo zwaar worden. Ze hebben een zoete milde smaak en zijn perfect voor de uiensoep. Met één ui kun je al flinke pan soep maken. Het is leuk dat we zo’n mooie uienoogst hebben, want het was best wel ploeteren deze zomer in de moestuin. Eén van de belangrijkste taken was water geven!”


In de Boerderijwinkel koopt u de oogst uit eigen tuin. Er zijn onder andere andere bonen, peen en paprika te koop. De groenten zijn verst geoogst en komen dus zo van het land op uw bord. Dat scheelt heel veel voedselkilometers en is dus beter voor het milieu. De groenten zijn onbespoten en zijn met veel zorg geteeld en geoogst door onze vrijwilligers en zorggasten.


Vier uw feest op de boerderijHet Buytenhuis is op zaterdagen te huur voor familiefeesten zoals bijvoorbeeld babyshowers, jubilea, verjaardagen en familiereünies. In het najaar en begin 2019 hebben we al reserveringen staan, wees er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Er zijn diverse boerenarrangementen voor onder andere drank, taart, hapjes en lunchgerechten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via 06 461 32 882.


Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland