zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Zaterdag 24 november: Italiaanse kerst kookworkshop

Onze vrijwilligers Aglaia en Gianluca organiseren vrijdag 24 november een Italiaanse kerst kookworkshop zie www.thecookingitalians.nl. U leert van Aglaia en Gianluca heerlijke Italiaanse kerst gerechten koken met zoveel mogelijk producten van De Buytenhof. Zo koken we met eerlijke lokale producten, die weinig voedselkilometers hebben afgelegd. Dit is goed voor ons milieu. De avond begint om 18.30 en eindigt rond 23.30 uur als alles is opgegeten en opgeruimd. U kookt zoveel mogelijk met producten van De Buytenhof. De kosten zijn 48,50 euro per persoon inclusief koffie, wijn en een driegangenmenu. Wilt u meedoen, stuur dan snel een mailtje naar aglaia@lexiverb.com of bel Aglaia tel. 06-38547290.


Stacks Image 5910
Er is geen zelfpluk appels meer. De boomgaard is helemaal leeg geplukt.

.


Stacks Image 60
Agenda

Vrijdag 24 nov:
Italiaanse kerst kookworkshop


Zaterdag 9 december:Wintermarkt
Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Zaterdag 9 december: Wintermarkt

Zaterdag 9 december houden we een wintermarkt in de grote schuur van De Buytenhof. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u in de schuur bijzondere duurzame cadeaus kopen, waarmee u ook het goede doel steunt. Zo verkopen onze zorggasten hun zelfgemaakte kerststukken van perenhout uit de boomgaard en houtwerk uit onze houtwerkplaats. De zorggasten van de kunstateliers van Stichting Pameijer, Juffrouw Janssen en Mooi Werk, zijn aanwezig om hun vilten tassen en allerlei hip breiwerk te verkopen. Verder vindt u onder andere op de markt: duurzame kettingen van Tonke Joppe, olijfolie van Podere Bonsecco, Wereldhapjes van de stadsmoestuin uit Schiebroek, prachtige sjaals uit Nepal en koffie en thee van Evermore. Ook hebben we een inpakservice. U kunt uw cadeaus laten inpakken in een Buytenhofkistje.


Zaterdag 24 november: Italiaanse kerst kookworkshop

Onze vrijwilligers Aglaia en Gianluca organiseren vrijdag 24 november een Italiaanse kerst kookworkshop zie www.thecookingitalians.nl. U leert van Aglaia en Gianluca heerlijke Italiaanse kerst gerechten koken met zoveel mogelijk producten van De Buytenhof. Zo koken we met eerlijke lokale producten, die weinig voedselkilometers hebben afgelegd. Dit is goed voor ons milieu. De avond begint om 18.30 en eindigt rond 23.30 uur als alles is opgegeten en opgeruimd. U kookt zoveel mogelijk met producten van De Buytenhof. De kosten zijn 48,50 euro per persoon inclusief koffie, wijn en een driegangenmenu. Wilt u meedoen, stuur dan snel een mailtje naar aglaia@lexiverb.com of bel Aglaia tel. 06-38547290.


Duurzame kerstpakketten in de maak

Onze zorggasten zijn in het nieuwe Buytenhuis volop bezig met het bakken van kerstkoekjes, het schillen van stoofperen en het maken van jam. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers stellen ze verschillende kerstpakketten voor u samen voor elk budget. Het zijn prachtige duurzame cadeau’s met een mooi maatschappelijk verhaal! In de pakketten vindt u natuurlijk onze sappen, stoofperen, kerstkoekjes en jams. Klanten over onze boeren geschenken: “Een zeer welkom en positief pakket om te geven en te ontvangen, met een optimale service!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Lineke van der Schelde via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of via tel. nummer 06-46132882.

Het Buytenhuis in gebruik

De nieuwe werk- en lunchplek, Het Buytenhuis, is afgelopen week in gebruik genomen door onze zorggasten. Na bijna twee jaar bouwen met hulp van heel veel vrijwilligers is dan zover. Het was wel even wennen want alles heeft een nieuwe plek, maar onze zorggasten genieten van de rust en de mooie ruimte. De begeleiders zijn blij met deze praktische ruime werkplek. In de Theeschenkerij was het nogal eens passen en meten om alles voor elkaar te krijgen. Natuurlijk blijven de zorggasten ook werken in Theeschenkerij en op het erf, zodat u ze blijft ontmoeten op De Buytenhof.

De bovenverdieping willen we graag verhuren voor bijvoorbeeld vergaderingen of presentaties van bedrijven. Onze zorggasten verzorgen graag uw lunch met zoveel mogelijk producten van De Buytenhof. Informeer naar de mogelijkheden via e-mail desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of bel Lineke van der Schelde via 06-46131882.


Bestel nu uw rundvleespakket!

U kunt tot en met zaterdag 4 november rundvleespakketten bestellen van het vlees van onze stieren. Deze runderen zijn een kruising tussen het Belgische Blauwe ras en verschillende Hollandse rassen zoals de Lakenvelder en de Blaarkop. Het vlees hangt nu te rijpen bij de slager. U kunt kiezen uit de volgende drie vleespakketten:

Pakket A bevat ca. 10 kilo vlees waaronder gekruide rollade, baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs, biefstuk, poulet en draadjes vlees (riblap of sucade). Dit pakket kost slechts € 112,50.


Pakket B de luxe bestaat uit ca. 5 kilo vlees, waaronder entrecote, biefstuk, tournedos, draadjesvlees (riblap of sucade), rundergehakt en hamburgers. Voor dit luxe pakket betaalt u slechts € 95,00.

Pakket C bevat 2,8 kilo vlees waaronder baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs en biefstuk. Dit pakket kost € 37,50.

U kunt deze pakketten bestellen door een mail met uw telefoonnummer en adresgegevens tot en met zaterdag 4 november te sturen naar boerderijwinkel@debuytenhof.nl en niet naar de andere email adressen van De Buytenhof. Op deze manier kunnen we bij overtekening de bestellingen in volgorde van binnenkomst behandelen.

De vleespakketten kunt u woensdag 8 november tussen 9.00 en 17.00 uur, donderdag 9 november tussen 9.00 tot 19.00 uur en vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus tussen 9.00 en 17.00 uur ophalen in de Boerderijwinkel. U kunt in de winkel pinnen. We sturen u van te voren een mail ter bevestiging.

Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren

Theeschenkerij ' De smaak van Buyten'
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Els van der Eijk
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland