zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Welkom op De Buytenhof

Waar kunt u nog de appelbloesem ruiken, aardbeien plukken en varkens zien wroeten? De Buytenhof is een plek, waar u geniet van het boerenleven en de rust van het platteland. Het is een plek, waar u samen met uw kinderen of kleinkinderen, afhankelijk van het seizoen, appels, kruiden of bloemen kunt plukken. En waar schoolkinderen zien en leren waar ons voedsel vandaan komt. Op De Buytenhof kan iedereen meewerken met de boer. Door te snoeien, plukken en hooien beleeft u de seizoenen van het jaar. 

Stacks Image 40
Boerenblog

Buytenhof ANWB's Meest maatschappelijk uitje van 2017

We zijn zeer trots dat we door de ANWB zijn gekozen tot het ‘Meest Maatschappelijke uitje van 2017’. Uit handen van de hoofddirecteur van de ANWB, Frits van Bruggen, kregen Ad en Marianne Visser tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het FOX/ANWB theater de bijbehorende bokaal. De jury oordeelde dat De Buytenhof alle ingrediënten in zich heeft om het Meest maatschappelijk uitje van Nederland 2017 te zijn. “Het is zó puur en echt! De maatschappelijke relevantie van dit duurzame project is overal zichtbaar. Bezoekers aan het uitje zien hoe de maatschappij zou kunnen werken doordat dit hier wordt voorgeleefd, namelijk door aandacht voor iedereen: personeel, bewoners, zorggasten, begeleiders, vrijwilligers én bezoekers. Een bezoek aan dit uitje zal iedereen een geluksmoment bezorgen!“, aldus de jury.

Stacks Image 5910
Vandaag, woensdag 20 juni, zijn alle rijpe aardbeien geplukt. zaterdagochtend 23 juni is weer er zelfpluk aardbeien

.


Stacks Image 60
Agenda

Zaterdagochtend 23 juni:
zelfpluk aardbeien


Donderdag 21 juni:
Verhalenhuis met Rien Heijboer
Stacks Image 65
Twitter
Snoei De Buytenhof
Winter De Buytenhof
Laantje De Buytenhof
Boerenkar De Buytenhof
Schapenstal De Buytenhof
Naambord De Buytenhof
Boterbloen De Buytenhof
Stacks Image 16
  1. resources/Aardbei2.jpg

Rijpe aardbeien zijn nu op!


Vandaag, woensdag 20 juni, zijn alle rijpe aardbeien geplukt. Het is nu weer wachten op zaterdag 23 juni, dan kunt u weer aardbeien plukken op De Buytenhof, zolang de voorraad strekt. We verwachten dat de aardbeien in de middag al op zullen zijn. We adviseren u om de website in de gaten te houden.

De aardbeien van De Buytenhof zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen en bemesting gegroeid en hebben zelf kunnen kiezen welk voedsel ze uit de grond nodig hebben. Dit in tegenstelling tot kas-, pot- en tunnelaardbeien, die vaak gevoed worden door een kunstmatige voedingsbodem. De Buytenhof aardbeien zijn puur natuur en heel erg lekker!

Woensdag en zaterdag kunnen kinderen ook veldbloemen plukken in het veld achter de Theeschenkerij. De boer heeft daar een prachtig slingerpad gemaaid, waar u samen met kids een prachtige wandeling kunt maken en bloemen kunt plukken. In de boerderij haalt u een schaartje en betaalt u de bos bloemen.Bestel nu uw rundvleespakket!


U kunt tot en met aanstaande zaterdag 23 juni rundvleespakketten bestellen van het vlees van onze stieren. Deze runderen zijn een kruising tussen het Belgische Blauwe ras en verschillende Hollandse rassen zoals de Lakenvelder en de Blaarkop. Het vlees hangt nu te rijpen bij de slager. U kunt kiezen uit de volgende drie vleespakketten:


U kunt tot en met zaterdag 23 juni rundvleespakketten bestellen van het vlees van de stiertjes van collega boer Aad Kool uit Strijen. Deze runderen zijn een kruising van verschillende rassen. Boer Aad Kool voedt en behandelt zijn runderen op dezelfde wijze als De Buytenhof. Het vlees hangt nu te rijpen bij de slager. U kunt kiezen uit de volgende drie vleespakketten:

Pakket A bevat ca. 10 kilo vlees waaronder gekruide rollade, baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs, biefstuk, poulet en draadjes vlees (riblap of sucade). Dit pakket kost slechts € 112,50.


Pakket B de luxe bestaat uit ca. 5 kilo vlees, waaronder entrecote, biefstuk, tournedos, draadjesvlees (riblap of sucade), rundergehakt en hamburgers. Voor dit luxe pakket betaalt u slechts € 95,00.

Pakket C bevat 2,8 kilo vlees waaronder baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs en biefstuk. Dit pakket kost € 37,50.

U kunt deze pakketten bestellen door tot en met zaterdag 23 juni een mail te sturen naar boerderijwinkel@debuytenhof.nl en niet naar de andere email adressen van De Buytenhof. Op deze manier kunnen we bij overtekening de bestellingen in volgorde van binnenkomst behandelen.

De vleespakketten kunt u woensdag 27 juni tussen 9.00 en 17.00 uur, donderdag 28 juni tussen 9.00 tot 19.00 uur en vrijdag 29 en zaterdag 30 juni tussen 9.00 en 17.00 uur ophalen in de Boerderijwinkel. U kunt in de winkel pinnen. We sturen u van te voren een mail ter bevestiging.


Het wemelt van insecten op De Buytenhof


In het veld achter de Theeschenkerij wemelt het van de insecten! Er groeien veel wilde bloemen, zoals gladwalstro, rode klaver, wilde peen en hoornbloem. Deze grote diversiteit aan wilde planten trekt allerlei Insecten aan. Samen met ecoloog Niels Godijn maken we een wandeling over het slingerpad, dat boer Wiard heeft gemaaid door het hoge gras. Al bij de eerste stappen in het veld ontdekt Niels een groot Dikkopje, een eendagsvlinder, die als een raket weg schiet als we het insect van dichtbij willen bekijken. “Deze vlinder beschikt over een bijzondere soort van aandrijving. Je kunt hem bijna niet vangen”, vertelt Niels. Even verderop spotten we een Zijdebij. Een wilde bij, die net als de honingbij, zo belangrijk is voor bestuiving van onze planten. Niels legt uit dat de zijdebij stuifmeel opslaat tussen de haren van zijn poten. Vandaar de dikke wat donzige achterpoten. De bij doet zich tegoed aan de nektar van duizendblad. Dan worden we verrast door een kolonie Sintjans vlinders. De felle rode stippen op hun vleugels combineren prachtig met het paarse knoopkruid. Wat een mooi ‘design’! Even later zien we een Icarusblauwtje. Het blauw van deze vlinder is indrukwekkend, bijna fluoriserend. Verder op ontdekt Niels distelvlinders, een gamma-uil, een bruin zandoogje, een variabele waterjuffer en nog veel meer insecten die hij ook nog niet kent. “Ik kom hier gauw terug. Ik ben helemaal onder de indruk van dit stukje natuur”, zegt Niels verrukt.

U kunt ook een wandeling maken over het slingerpad en genieten van de wonderen van de natuur. Woensdag 20 juni en zaterdag 23 juni kunt u wilde bloemen plukken in dit prachtige veld achter de Theeschenkerij.
Paul du Mez winnaar fotowedstrijd BoerennatuurPaul du Mez is de winnaar van de fotowedstrijd met als thema ‘de Boerennatuur van De Buytenhof.’ Deze fotowedstrijd hebben we uitgeschreven in het kader van het Lentefestival waar de boerennatuur centraal stond. De jury, die bestaat uit Marian Visser, John Muller en Paul Voets alledrie leden van de Fotoclub’80, waren het meest enthousiast over de zwart wit foto van Ad Visser achter de kassa van zijn Boerderijwinkel. De jury oordeelde als volgt: “Ofschoon niet nadrukkelijk zichtbaar, suggereert deze foto, dat het verkopen van zelf verbouwde natuurlijke producten een logisch onderdeel is van de dagelijkse bezigheden van de boer. Door de gebruikte kleuren wordt deze suggestie versterkt, waardoor het idee van ‘vroeger toen het leven nog eenvoudig was’ haast concreet wordt.”

Hans de Boer won met zijn foto van een vogelverschrikker de tweede prijs en Sylvia Terlouw de derde prijs met foto van een akkerweggetje met twee hooiwagens. De bekroonde fotografen mogen in de boerennatuur van de Buytenhof genieten van respectievelijk een afternoon tea, lunch en koffie/thee met taart. De foto’s kunt u tot eind augustus bekijken in de Theeschenkerij.

Stagiaires zorg gezocht


Ben je bezig met een Mbo MMZ of HBO SPH en ben je derde of vierde jaars leerling, dan ben je als stagiaire welkom op De Buytenhof. We zijn op zoek naar een stagiaire die flexibel is, weet van aanpakken en zowel wil werken met zorggasten in de binnenploeg (o.a. snijploeg keuken en pakketten maken) en buitenploeg (o.a. boomgaard, moestuin en stallen). Mogelijke stagedagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Je start in september en je krijgt een stagevergoeding. Je kunt je aanmelden door je cv te sturen naar Esther Anspach via email zorg@debuytenhof.nl. Voor info kun je van woensdag tot en met vrijdag bellen naar Esther via zorgtelefoon 06-15129993.
Toon meer berichten

Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06-151 29 993
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Esther Anspach
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk en public relations
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland